Mladi glazbenici vraćaju staru slavu Puhačkom orkestru Bjelovar!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Sjajan uspjeh ostvarili su članovi Puhačkog orkestra Bjelovar na prošli vikend održanom 36. susretu hrvatskih puhačkih orkestara u Opatiji. U svojoj kategoriji bjelovarski glazbenici osvojili su prvo mjesto i zlatnu plaketu. Veliki je to uspjeh, pogotovo kad se u obzir uzme činjenica da je bjelovarski Puhački orkestar vrlo mlad, i kad je riječ o članstvu, i godini osnutka.

-Sretni smo i ponosni zbog ovog uspjeha. Puhački orkestar je ponovno osnovan 2019. godine, no vežemo se na dugu tradiciju puhačke glazbe i prijašnjeg bjelovarskog orkestra. Drago nam je što smo ponovno izašli iz Bjelovara i predstavili se u Hrvatskoj, baš kao nekadašnji bjelovarski orkestar prije puno godina – kaže Dalibor Kasunić, predsjednik Puhačkog orkestra.

 

U orkestru sviraju bivši i sadašnji učenici Glazbene škole Vatroslava Lisinskog

Glavni ‘krivac’ za najnoviji uspjeh je, kaže, voditelj orkestra, profesor Ivan Oškera. On je oko sebe okupio bivše i sadašnje učenike Glazbene škole Vatroslava Lisinskog u kojoj je zaposlen. Najmlađem članu samo je 11 godina!

-Možemo reći da je pred nama svijetla budućnost jer su u orkestru uglavnom mladi ljudi. Ovim putem želio bih zahvaliti Gradu Bjelovaru koji nam je pružio materijalnu pomoć za odlazak u Opatiju, Zajednici udruga u kulturi te Glazbenoj školi Bjelovar i ravnateljici Nevenki Presečan Arvay koja nam pomaže, i kad je riječ o instrumentima i prostoru za održavanje proba – ističe prof. Oškera.

 

Orkestrom ravna profesor Ivan Oškera

Bjelovarskim puhačima na ostvarenom uspjehu je čestitao bjelovarski dogradonačelnik Igor Brajdić koji je obećao kako će Grad i dalje podržavati kulturu. U predvođenju jučerašnje najveselije gradske povorke – Cvjetnog korza – članovima orkestra pridružio se još jedan uspješni mladi bjelovarski glazbenik, Dominik Šabić. Riječ je također o bivšem učeniku Glazbene škole Vatroslava Lisinskog koji trenutno vodi Hrvatsku gradsku glazbu na Visu.

-Presretan sam zbog uspjeha bjelovarskog Puhačkog orkestra. Kad sam ih čuo u Opatiji nakon toliko godina, nisam mogao vjerovati da moj orkestar iz srednje škole može postići taj simfonijski zvuk. Bio sam ugodno iznenađen – kaže Šabić.

Dalibor Kasunić, predsjednik Puhačkog orkestra Bjelovar

PODIJELI S PRIJATELJIMA!