Hrebak: Ništa od natječaja za cjelovitu obnovu, evo zašto je to dobro!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Konstrukcijska obnova zgrade pokraj kružnog toka na Trgu hrvatskih branitelja 15 je pri kraju, a bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak, s izvođačima, projektantom i nadzorom, uvjeren je kako će biti gotova i prije roka, 30. lipnja.

– Vjerujem da bi do 24. lipnja konstrukcijska obnova trebala biti gotova, dakle, prije roka. Sjajan posao je odrađen. Izabran je projektant za cjelovitu obnovu. Imamo informaciju iz Ministarstva kulture da će za cjelovitu obnovu ići samo aneksi ugovora, dakle, neće biti natječaja. Tako da, oni koji su se usudili ući u konstrukcijsku obnovu, osigurana su im sredstva za cjelovitu obnovu – rekao je gradonačelnik Hrebak i pohvalio Ministarstvo kulture koje vrlo brzo, nakon što Grad plati odrađene radove, uplati novac iz Fonda na gradski račun.

Odlična je informacija i da nakon konstrukcijske obnove, vrlo brzo kreću projektiranja za cjelovite obnove u potresu oštećenih zgrada, pa tako i ove na Trgu hrvatskih branitelja.

– Projekt cjelovite obnove tek počinje. Trebat će dva mjeseca da se ovaj objekt isprojektira, a na jesen vjerujemo da ćemo imati izvođača radova i ali i da ćemo početi s radovima. Ukupna vrijednost konstrukcijske obnove ove zgrade je 826 tisuća eura, a vjerujemo da će nam otprilike toliko novca trebati i za cjelovitu obnovu. Ovaj objekt bit će javno-društvene namjene, to je bio uvjet iz Fonda solidarnosti, a mi ćemo to poštivati – pojasnio je Hrebak i zaključio kako je zadovoljan brzinom na konstrukcijskim obnovama i ostalih objekata u gradu.

– Sve konstrukcijske obnove, pa i ona na zgradi Vodotehne bit će gotova unutar rokova. Jedina obnova koja je potencijalno upitna je ona dječjeg odjela Narodne knjižnice Petra Preradovića, no vjerujem da će i ona biti gotova na vrijeme – poručuje Hrebak

Što se konstrukcijskih obnova tiče, Hrebak pojašnjava kako će ih Ministarstvo kulture financirati u stopostotnom iznosu do procijenjene vrijednosti, no sve što financijski prijeđe tu cifru, morat će financirati Grad. Zato je gradonačelnik poručio da će od izvođača tražiti da se ti radovi ne oduže do 2026. godine kada je krajnji rok i budu gotovi unutar godinu dana, na opće zadovoljstvo građana.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!