Da, sada je sasvim jasno, ovo je bila najbolja Terezijana do sada!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Jučer je završena 27. Terezijana koja je potpuno uspjela! Deseci tisuća građana uživali su u iznimno bogatom i raznolikom programu stoga je novi, glavni organizator bjelovarski CUK zaslužio čistu peticu. 

Iako, treba reći, da CUK-u na čelu s ravnateljicom Ivanom Hrpalo počeci organizacije nisu bili nimalo ugodni. Novi glavni organizator samo mjesec dana prije najveće gradske manifestacije umjesto podrške, suočavao se s brojnim sumnjama, pojedinim medijskim napadima i podmetanjima. 

No, najbolji odgovor na sve navedeno stigao je sinoć kada se mogla zaokružiti cjelokupna priča oko Terezijane, a ona je bila vrhunska!

Glazbena odluka ‘za svakoga ponešto’ pokazala se kao pun pogodak. Slavonski slavuj Škoro, rock ‘luđaci’ iz Rijeke i kraljica estrade Severina potpuno su ispunili središnji park i zapalili atmosferu do usijanja. No, nisu samo oni bili tražena roba. Recimo, nakon Severininog nastupa Tribute bend Dino Dvornik u ludoj ‘funk’ atmosferi držao je više stotina građana u ritmu plesa do 3 ujutro. 

Koncerti o kojima će se pričati

Naravno, treba pohvaliti i odličan Silente, no ono što je posebno razgalilo tisuće građana su dva koncerta, Bjelovarskog big benda s ABBA pjesmama i sinoćnji koncert sa više od 150 izvođača iz bjelovarske i virovitičke glazbene škole koju su svirali i pjevali kultne rock pjesme i sve to uz podršku tisuće građana. 

Svakako treba pohvaliti i osjećaj organizatora za veliko finale Lige nacije. Stoga su građani u središnjem parku, ‘srcu’ Terezijane, na nekoliko velikih led ekrana mogli pratiti finale Hrvatske i Španjolske. 

Početak finala poklopio se sa završnom izvedbom 150 glazbenika na pozornici. Tako su tisuće građana slušali završnu fantastičnu izvedbu ‘Bohemian Rapsody’, a u pozadini na velikom led ekranu Luka Modrić je posljednji put u velikom finalu poveo ekipu na teren. Predivna scena!

Zvijezde Potjere

Carska povorka i carski vojni bal u režiji Ivana Ožegovića bili su fantastično osmišljeni. Izbor Barbare Kolar za ulogu carice pokazao se kao pun pogodak. Ova popularna TV voditeljica koja je emotivno i vezana za Bjelovar jer je djetinjstvo provela u gradu Marije Terezije svoju ulogu je odigrala besprijekorno. Upravo je Carica Barbara ove godine gradonačelniku umjesto ključeva predala zlatni šaht ‘Tomo Vinkovića’, najrasprostranjeniji proizvod iz Bjelovara kojeg se može pronaći diljem svijeta. 

Poseban šarm svemu su dali Dean Kotiga, Krešimir Sučević i Mladen Vukorepa, vrhunski hrvatski intelektualci iz kultnog HRT-ovog kviza ‘Potjera’ koji su nastupili kao carska svita. 

Bilo je tu i više od 150 različitih programa za sve uzraste kao i bogata gastronomska ponuda. No, kada već ulazimo u detalje, treba istaknuti da se dio građana ponajviše žalio na visoke cijene pića i slatkih delicija, no to je u domeni ugostitelja koji diktiraju ‘igru’ po tom pitanju.

Terezijana je iza nas, CUK kao novi organizator potpuno je položio ispit i u kratkom organizacijskom roku građanima su uspjeli prirediti najbolju Terezijanu do sada. Jedva čekamo sljedeću. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!