Hrebak: Ova Terezijana po svemu je nadmašila prošlogodišnju, evo što je bilo ključno za uspjeh!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Iznad svih očekivanja! To je komentar koji najbolje opisuje dojmove velikog broja Bjelovarčana nakon ovogodišnje Terezijane. Najveća gradska manifestacija tijekom četiri dana ponudila je mnoštvo zabavnih, kulturnih i edukativnih sadržaja tako da je ove godine zaista svatko mogao pronaći ponešto za sebe.

-Kad smo krenuli u organizaciju ovogodišnje Terezijane, cilj nam je bio na ona bude na razini prošlogodišnje, koja je bila najuspješnija do tada. No, ova ju je nadmašila u svemu, i po broju programa, i po broju posjetitelja. Ono što je jako važno, Terezijana je konačno dobila urbanu, ali i nacionalnu dimenziju, o najzabavnijoj carskoj priči kontinentalne Hrvatske izvijestile su sve nacionalne televizije i drugi mediji – kaže bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Za veliki uspjeh Terezijane, smatra Hrebak, imamo zahvaliti velikom lokalpatriotizmu koji je ovoga puta maksimalno došao do izražaja. Mnogi su se Bjelovarčani koji više ne žive u rodnom gradu, spremno uključili u kreiranje i provedbu programa, otvorena srca, pa rezultat nikako nije mogao biti loš.

-Od naše ovogodišnje carice Barbare Kolar, koja je porijeklom Bjelovarčanka, preko Brune Bišćana koji je u Bjelovar doveo svoje prijatelje i s Big Bandom održao koncert, do Marija Petrekovića, Ivana Ožegovića i drugih, svi su se maksimalno potrudili. Da ne spominjem 170 solista koji su održali koncert za pamćenje, naše husare predvođenje Jozom Trogrlićem, potom 700 volontera koji su sudjelovali u carskoj povorki. Svima im hvala na trudu – poručuje gradonačelnik.

Uz Grad Bjelovar, odličnu ocjenu za organizaciju najveće gradske manifestacije zaslužio je i Centar za kulturu i cjeloživotno učenje Bjelovar, koji je, predvođen ravnateljicom Ivanom Hrpalo, bio glavni organizator.

-CUK je odradio odličan posao, sjajno su osmislili sadržaj i detalje. Valja napomenuti kako je, uz djelatnike CUK-a, u samoj organizaciji sudjelovalo stotinjak ljudi i svi su odradili sjajan posao. To su djelatnici Komunalca, Rotora, Cvjećarni Marina, Protecte Horvat, zaposlenika Gradske uprave i drugih – kaže gradonačelnik.

Zahvaljujući velikom broju volontera, troškovi ovogodišnje Terezijane nisu skočili u nebo niti značajno nadmašili prošlogodišnje koji su iznosili oko milijun kuna.

-Računi se još zbrajaju, no pretpostavljamo da će nas ova Terezijana koštati dvadesetak posto više nego lani. Kad uzmete u obzir da je sve poskupjelo, to i nije tako strašno – zaključuje Hrebak, dodajući kako se već sad razmišlja o tome kako manifestaciju dogodine dodatno unaprijediti i poboljšati.

Foto: FB Terezijana (Stipe Boščić), Klikni.hr


PODIJELI S PRIJATELJIMA!