Konstrukcijska obnova zgrade Vodotehne je pri kraju, zavirite u unutrašnjost buduće gradske ljepotice

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Najzahtjevniji, najkompliciraniji i najdugotrajniji radovi konstrukcijske obnove u Bjelovaru su pri kraju. Riječ je o radovima na zgradi Vodotehne smještene na Trgu hrvatskih branitelja na samom ulazu u središte Bjelovara. Do subote bi građevinari trebali napustiti gradilište, ali i početi rasklapati sve strojeve.

– Ako je išta bilo riskantno kada smo krenuli u obnovu, to je bio ovaj objekt zbog njegove složenosti. Gotovo svi radovi su dovršeni, a ostala su tek završna glancanja – istaknuo je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak prilikom današnjeg obilaska gradilišta. Inače, riječ je o prostoru veličine gotovo 3000 metara kvadratnih, a konstrukcijska obnova vrijedna je 3,2 milijuna eura.

Osim ove zgrade, dobro napreduju radovi i na ostalim zgradama na kojima je u tijeku konstrukcijska obnova, a otprilike 60 posto novca za obnovu je već povučeno i nalazi se na računu Grada Bjelovara. Kako je pojasnio Hrebak, ostaju još okončane situacije koje će ovaj i idući tjedan biti poslane u Ministarstvo kulture. Kada je pak riječ o daljnjim radovima, Hrebak nastavlja da je u tijeku izrada glavnih projekata i njihovih troškovnika.

– Dalje ih šaljemo u Ministarstvo koje nam odobrava i potpisujemo aneks s točnim iznosom. Vjerujem kako će ta čitava procedura potrajati dva do tri mjeseca i da ćemo u rujnu moći započeti s velikim dijelom cjelovitih obnova u Bjelovaru – najavio je Hrebak.

Kada je pak riječ o samim radovima voditelj gradilišta Dominik Nervo je potvrdio kako su oni bili vrlo složeni, no kako su uspješno odrađeni.
– Zadnja tri mjeseca radimo na ovoj zgradi čija nam je obnova donijela određena iznenađena što je očekivano budući da se radi o vrlo staroj zgradi, no sve smo savladali. Sada smo pri kraju. U sljedeću srijedu bismo trebali u potpunosti počistiti gradilište, a svi radnici bi se s njega trebali maknuti – kazao je Nervo dodajući kako je dnevno na gradilištu radilo 40-ak ljudi, no u vrijeme zahtjevnijih radova i njih 50.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!