Upaljeno crveno upozorenja na meteoalarmu! Stiže nevrijeme, moguća i tuča…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Iznimno vruće i sparno bilo je jučer i danas dopodne u središnjoj Hrvatskoj. No, iz DHMZ-a obavještavaju da predvečer stiže nevrijeme s mogućom tučom zbog čega je upaljeno crveno upozorenje meteoalarma za središnju i istočnu Hrvatsku.  

Inače, i iz Centra 112 izdano je crveno upozorenje za čitavu Bjelovarsko-bilogorsku županiju.

 

-U drugom dijelu dana sa sjeverozapada jače naoblačenje, u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu s pljuskovima i grmljavinom. Lokalno je moguće grmljavinsko nevrijeme s tučom. Slab i umjeren jugozapadni vjetar popodne će na kopnu naglo okrenuti na umjeren do jak sjeverni i sjeverozapadni, mjestimice s olujnim udarima. Duž Jadrana će puhati slabo i umjereno jugo i jugozapadnjak, a u noći na subotu će na sjevernom i srednjem dijelu okrenuti na jaku buru. Najviša dnevna temperatura zraka između 31 i 37 °C. – naveli su iz DHMZ-a.

Sutra malo svježije

Što se tiče sutrašnjeg dana iz DHMZ-a obavještavaju da će u unutrašnjosti biti promjenjivo oblačno, još do sredine dana mjestimice malo kiše, uglavnom u gorju. Poslijepodne postupno kidanje naoblake. Na Jadranu pretežno sunčano, no uz prolazno više oblaka lokalno uz pljuskove i grmljavinu. Vjetar većinom umjeren sjeverni i sjeverozapadni, na Jadranu umjerena i jaka bura, ponegdje s olujnim udarima. Najniža jutarnja temperatura od 14 do 19, na Jadranu od 19 do 24 °C. Najviša dnevna od većinom od 26 do 31 °C, u gorju niža.

Foto – Davor Kirin


PODIJELI S PRIJATELJIMA!