Ezgeta: Gradska plinara je obustavila sve radove uz županijske prometnice zbog nemogućih zahtjeva Nataše Koronc!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nisu samo načelnici i gradonačelnici nezadovoljni radom ravnateljice Županijske uprave za ceste Nataše Koronc, kako smo pisali jučer. Niz primjedbi na način na koji Koronc upravlja tom županijskom tvrtkom ima i direktor Gradske plinare Bjelovar Srećko Ezgeta. Njegova je tvrtka, kaže, gotovo u potpunosti obustavila radove uz županijske prometnice jer su uvjeti koje Nataša Koronc postavlja kod izvođenja radova na plinskoj mreži nerealni i mimo postojećih zakona i propisa.

-Obavljamo sve hitne intervencije, no s poslovima koji nisu hitni smo usporili jer smo u posljednje dvije godine, otkako gđa Koronc vodi ŽUC, nailazili na brojne probleme – kaže Srećko Ezgeta.

Za primjer ističe izgradnju plinovoda u Kapeli i Poljančanima, kada je, kaže, Koronc od izvođača radova tražila da iskopanu zemlju kamionima odvoze na drugu lokaciju, iako je uobičajemo da se ona ostavi uz iskopani kanal jer se istom tom zemljom nakon polaganja cijevi kanal ponovno zatrpava.

-To je normalna procedura posvuda, drugačiju nije predviđala ni građevinska dozvola u konkretnom slučaju. Nakon što zatrpamo cijevi, uređujemo odvodne kanale i sve vraćamo u prvobitno stanje. U Kapeli smo na taj način uredili jedan odvojak i svatko tko onuda prođe može vidjeti da je taj dio ceste uredniji od onih koje bi redovno trebao održavati upravo ŽUC – priča Ezgeta.

Dodaje kako je Koronc imala primjedbe i na vrstu prometne signalizacije koja je za vrijeme radova postavljena na prometnicu. Zbog navodnih nedostataka prijavila je izvođača i investitora inspekciji koja je pak utvrdila kako je na terenu sve u skladu s propisima. Ipak, izgubljeno je vrijeme, ali i novac poreznih obveznika jer su u međuvremenu građevinski radovi značajno poskupjeli.

Slučaj iz Kapele nije jedini zbog kojeg je Koronc Gradsku plinaru prijavila inspekciji.

-Nedavno smo imali slučaj curenja plina iz plinovoda na području općine Ivanska. Riječ je o potencijalno vrlo opasnoj situaciji koja se mora odmah rješavati. To smo i učinili. No, ravnateljica nam je pozvala inspekciju, ustvrdivši da nismo ishodili neku dozvolu. Da stvar bude gora, spomenuti kvar čak nije bio uz županijsku prometnicu, već lokalnu, nekoliko metara od križanja sa županijskom – kaže Ezgeta.

Dodaje kako sličnih problema prije dolaska Koronc na čelo ŽUC-a nije bilo, a o tome kakav problem ovakav odnos županijske tvrtke predstavlja za Gradsku plinaru i njezine klijentima, pisao je i resornom ministarstvu.

-Bjelovar plin ima već 55 godina, a na širem gradskom području izgrađeno je oko 500 kilometara plinske mreže. Godinama je sve funkcioniralo normalno. Sve do prije dvije godine. Vjerujem da su ljudi koji trebaju biti upoznati s tim problemom, s njim već i upoznati, a sad je na njima da odluče hoće li reagirati – zaključuje Ezgeta.

Pitanja o novim optužbama poslali smo i prozvanoj ravnateljici Koronc, a njezino očitovanje objavit ćemo čim stigne.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!