[FOTO] Ni loše vrijeme nije pokvarilo odličnu atmosferu na 30. obljetnici osnutka Općine Ivanska

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ni jaka kiša sinoć nije uspjela poremetiti proslavu 30. obljetnice osnutka Općine Ivanska. Na svečanoj sjednici, osim slavlja općinskog dana, proslavili su i dan svog zaštitnika, blagdan svetog Ivana Krstitelja, 25. lipnja.

Bila je to prilika da se Mirela Rovišćanec, predsjednica Općinskog vijeća obrati prisutnima i zahvali na ukazanom povjerenju građana za ono što rade. No, žele još i više raditi na napretku općine.

– Imamo veliki potencijal: želimo poticati infrastrukturu, poticati gospodarski rast, ulaganje u obrazovanje, zdravstvenu skrb i održivi razvoj okoliša. Samo zajedno možemo ostvariti promjene i graditi budućnost koju želimo, za našu Općinu – rekla je i pozvala sve mještane da se uključe u rad općinskog vijeća.

Načelnik Željko Mavrin rekao je da se je dan poput ovoga prilika da se prisjete svega što su do sad napravili

-Općina se razvija na mnogim područjima poput infrastrukture, okoliša, brige za djecu, mlade obitelji i umirovljenike. Stvorili smo uvijete za razvoj. Dobili smo 35 600 eura za rekonstrukciju nerazvrstane ceste Rastovac, jedine koja nije asfaltirana. Iz Fonda solidarnosti smo dobili 75 500 eura za popravak i sanaciju ceste Samarica – Brajkovićev brijeg, no i dalje je puno izazova pred nama. Treba dovršiti dvije prometnice, Križic-Šušanjara i Srijedska – Stara Ploščica, kao i vodovod u pet naselja – rekao je načelnik i napomenuo kako ga ništa neće spriječiti u daljnjem razvoju općine.

U ime kolega načelnika, Silvestar Štefović, načelnik Općine Štefanje, čestitao je načelniku na svemu dobrom što je do sad napravio.

-Zahvaljujem na suradnji i mislim da je to budućnost, jer nas je sve manje, pa moramo ujediniti snage kako bismo nešto napravili – poručio je Štefović.

U ime Bjelovarsko-bilogorskog župana, manifestaciji je prisustvovala zamjenica župana, Tanja Novotni Golubić,

-Voditi općinu nije lako, to je posao koji zahtjeva predanost i požrtvovnost, hrabrost i snage vizije pretvarati u projekte i programe. Mi ćemo se radovati svim vašim uspjesima, nastojat ćemo zajedno raditi na poboljšanju infrastrukture, školstva, zdravstva, kako bi život u općini, pa i županiji bio na adekvatnoj razini. Moramo snagu i energiju fokusirati na sve ono što je u našoj nadležnosti, ali i surađivati kako bismo stvarali bolju zajednicu – rekla je Novotni Golubić i poželjela da Ivanjski krijes otjera sve zlo za stanovnike Ivanske i privuče samo dobre stvari.

U ime studenata, koji od Općine jednom godišnje dobiju jednokratnu potporu od 150 eura, obratio se student sestrinstva na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu David Jambrušić.

-Općina Ivanska prepoznala je važnost ulaganja u budućnost. Zahvaljujem općini na jednokratnoj naknadi koja nam je dodijeljena, a ona pokazuje koliko se cijeni naša predanost i trud kada su u pitanju akademski uspjesi – rekao je i dodao kako će dati sve od sebe kako bi opravdali to povjerenje.

Dodijeljena su i općinska priznanja. Ove godine, dobitnici su: Goran Plentaj za dugogodišnji aktivni rad u RK Ivanska, Snježana Keserin za 45 godina rada u računovodstvu u OŠ Ivanska, Dragan Crljenjak za doprinos u radu NK Moslavina, Hrvoje Horvat za postignuća u rukometu, Slastičarna Miranda – Daim Šerifi – za dugogodišnji rad u slastičarstvu i promicanju općine Ivanska te doktorica Jadranka Ladović – Vučnik za 30 godina rada u ordinaciji u Ivanskoj. U ime nagrađenih, zahvalio se Hrvoje Horvat i rekao da je ova nagrada dokaz da su sve što su radili, radili dobro.

Za kraj, sve je prigodno blagoslovio i velečasni David Andrejić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!