Zbog izgradnje ceste u Gudovcu zatvoren i vrtić, evo kada će sve biti gotovo

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Zbog radova na cesti u bjelovarskom prigradskom naselju Gudovac danas je zatvoren i tamošnji dječji vrtić. Riječ je o potezu duljem od dva kilometra, a gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak otkriva u kojoj je fazi obnova ove prometnice.

– Iako je na području grada Bjelovara, riječ je o državnoj cesti kojom u ovom trenutku upravljaju Hrvatske ceste. Ondje je u tijeku velika investicija na kojoj smo zahvalni, a radi se o više od 20 milijuna kuna vrijednoj obnovi ceste. Nemamo uvid u cijeli projekt, no izvođač radova kaže da do 20. srpnja imaju rok za završetak cjelokupne ceste. Izvođač je sada u visokoj fazi spremnosti za zalijevanje te ceste s betonom jer postoji problem sa stabilnošću tako da se prvo učvršćuje betonom nakon čega na red dolazi asfalt. U konačnici, to bi trebala biti jedna od najkvalitetnijih cesta na području našeg grada – ističe je Hrebak.

Kada je pak riječ o mališanima koji pohađaju dječji vrtić u Gudovcu, ravnateljica Dječjeg vrtića Bjelovar, čiji je područni objekt gudovački vrtić, Anna Lauš naglašava kako je sve dobro organizirano te kako svi roditelji imaju gdje ostaviti svoje mališane.

– Djeca idu u vrtić i sve je pod kontrolom. Preselili smo u matični objekt na Matoševom trgu, a ako će biti potrebe, otvorit ćemo jedan od naših objekata koji je trenutno zatvoren zbog ljetnog spajanja grupa. Naime, počinju godišnji odmori i vrtić pohađa manji broj djece pa se samim tim neki objekti zatvaraju. Što se tiče Gudovca, rečeno nam je da će sve potrajati 10-ak dana do dva tjedna, ali mi imamo opciju i ako će vrtić trebati biti zatvoren i dulje – pojašnjava Lauš dodajući kako je danas u vrtić na Matoševom stiglo 10-ak djece iz gudovačkog vrtića koji inače pohađa njih 50-ak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!