Školarci kroz Ulicu Ljudevita Jonkea hodaju po cesti, roditelji traže nogostup!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Novi korzo, paviljon, park… Dok se središte Bjelovara „glanca“ do neprepoznatljivosti, stanovnici naselja izvan centra pitaju se kad će na red za obnovu doći njihove ulice. Ovih dana gradonačelniku Dariju Hrebaku putem Alfa radija je tako postavljeno pitanje je li u planu izgradnja nogostupa u Ulici Ljudevita Jonkea.

-Riječ je o jednoj od pristupnih ulica I. osnovnoj školi Bjelovar, kojom svakodnevno prolazi velik broj djece. Kako uz prometnicu nema nogostupa, prisiljena su hodati po samoj cesti ili zelenim površinama – upozorio je Bjelovarčanin koji stanuje u spomenutoj ulici.

Iako u naselju postoje oznake kako se u blizini nalazi škola, dodaje, zna se dogoditi da se pojedinci ulicom poprilično brzo povezu u svojim automobilima.

-Za djecu bi bilo najsigurnije da imaju nogostup – zaključuje Bjelovarčanin.

Gradonačelnik Hrebak mu je odgovorio kako je upoznat sa spomenutim problemom.

-Već smo planirali započeti s uređenjem tog dijela grada, no onda je odluka ipak pala da prvo krenemo s Vinkovićevim naseljem o čijoj obnovi se govori već duže vrijeme. Vinkovićevu i ulice oko I. osnovne škole, u koje se ubraja i Uliva Ljudevita Jonkea, su nam najviše na listi prioriteta. No, u ovom trenutku ne mogu reći kada će točno početi obnova – kazao je Hrebak.

Kad je pak riječ o Vinkovićevom naselju, prema posljednjim najavama iz Gradske uprave, asfaltiranje bi trebalo započeti sredinom srpnja.

Foto: Facebook


PODIJELI S PRIJATELJIMA!