Roditelji na nogama – zašto u hostel u Novi Vinodolski idu samo djeca iz gradskog vrtića?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Poput požara proširila se ovih dana informacija da su vrata gradskog hostela u Novom Vinodolskom iz nepoznatog razloga zatvorena za većinu bjelovarskih vrtićaraca.

-Sasvim slučajno smo, u nekoj Facebook raspravi, doznali kako u hostel mogu samo polaznici Gradskog dječjeg vrtića, dok polaznici privatnih ne idu tamo na ljetovanje već neko vrijeme. Mislim da je to diskriminirajuće prema našoj djeci. Stariji sin je prije nekoliko godina išao s vrtićem u Vinodolski i to mu je, kao i njegovim prijateljima, ostalo u lijepoj uspomeni, bilo bi mi drago da istu priliku dobije i moje mlađe dijete – napisala nam je, među ostalim, u poruci Bjelovarčanka čije mlađe dijete pohađa jedan privatni vrtić u gradu.

U Gradskom poduzeću za upravljanje sportskim objektima kažu kako je istina da će ove godine u hostelu u Novom ljetovati samo djeca iz gradskog vrtića, no napominju kako izostanak polaznika privatnih vrtića nema nikakve veze s njima.

-Nikad ne bismo radili takvu diskriminaciju. Vrata hostela otvorena su svim bjelovarskim vrtićima, no samo je Gradski vrtić izrazio želju da djeca ljetuju tamo i mi smo im, naravno, izašli u susret. Isto bismo učinili i za bilo koji privatni vrtić da su nas kontaktirali na vrijeme – kaže Marko Mihalinec, direktor Gradskog poduzeća za upravljanje sportskim objektima.

Drugim riječima, dovoljno je da vrtići izraze spremnost za ljetovanje u hostelu i njihovoj će želji biti udovoljeno. Zašto je ta želja ove godine izostala u Gradu ne znaju pa će roditelji isto morati provjeriti na drugoj adresi.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!