Vlado Ferenčak: ‘Turnir FIBA 3×3 Bjelovar ulazi pod okrilje prvenstva Hrvatske. Stiže više od 50 ekipa…’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Vladimir Ferenčak ugledni je bjelovarski liječnik sa zagrebačkom adresom te potpredsjednik KK Borik. Budući da se bliži popularni turnir FIBA 3×3 Bjelovar 2023 razgovarali smo s Ferenčakom na bjelovarskom Boriku. 

Više od 50 ekipa

-Da, turnir se bliži. Bit će održan od 7. do 9. srpnja na našem Boriku. Veliki je zalogaj organizirati ovakav turnir i trenutno se nalazimo na samom vrhuncu organizacije. Mogu reći da ćemo na turniru imati preko 50 ekipa, što je zaista impozantna brojka. Također moram reći da je turnir prepoznat i od strane Hrvatskog košarkaškog saveza te FIBA 3×3 Bjelovar od ove godine spada pod okrilje prvenstva Hrvatske – kazao nam je Ferenčak i ističe da je to veliko priznanje za sam turnir.

-Dakle, pod okrilje prvenstva Hrvatske spada turnir za kadete i seniore, a mi sve zajedno organiziramo turnir u osam kategorija, od U11 do U19, šest ekipa je muških, dvije su ženske. Inače, doći će nam na turnir tri reprezentacije iz Ukrajine, dakle različitih uzrasta i zaista još brojne kvalitetne ekipe iz Hrvatske i inozemstva. Bit će tu i iznimno mnogo odličnih popratnih sadržaja – kaže Ferenčak koji se dotaknuo i rada samog kluba. 

Prvaci Hrvatske

-Prošle godine su nam seniori bili prvaci Hrvatske i nastupili su u Parizu na World Touru. Pazite, radi se o olimpijskom sportu i ta činjenica govori jako puno. No, svakako nas je iznenadilo koliko financija iziskuje takvo prvenstvo. Ove godine stavljamo puno više fokus na mlade i da njima omogućimo da igraju što više turnira diljem Hrvatske – kaže nam Ferenčak i nastavlja. 

Ulaganje u mlade

-Naši klinci ne moraju plaćati članarinu, imaju osiguranu opremu, a u klub nam dolaze dečki iz Bjelovara. Vrbovca, Križevaca, Virja, Đurđevca i drugih mjesta. Imamo preko 100 članova što je zaista velika brojka. Treninge održavamo konstantno, a drže ih Ivan Šiprak i Mirko Hrženjak, bivši prvoligaški košarkaš i najtrofejniji košarkaški trener iz naše regije. Dorijan Rogović nažalost ove sezone ne može biti s nama jer ima angažman u Zagrebu i reprezentaciji Hrvatske što mu oduzima puno vremena – priča nam Ferenčak koji nam je otkrio da se klub najviše financira od sponzora koje uprava pronalazi. 

-Mnogi privatnici su prepoznali lijepu priču koja se stvara oko KK Borik i zahvalni smo im na tome. A veliki turnir koji slijedi na Boriku samo je šlag na torti. 3×3 košarka je sve popularnija u Hrvatskoj i nalazi se u brzoj uzlaznoj putanji, a u tome svemu svakako i mi iz KK Borik pomažemo što me čini sretnim i ponosnim – zaključio je Ferenčak. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!