[FOTO] Prvo veliko održavanje igrališta na Boriku: ‘Ljudi, teren nije za bicikle, romobile, role…’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Prije točno dvije godine postavljena je nova, vrhunska košarkaška podloga na bjelovarskom Boriku. 

No, nakon dvije godine došlo je vrijeme i za održavanje podloge, mijenjanje potrganih dijelova pločica i čišćenja ispod same podloge. 

Danas na bjelovarskom Boriku to upravo radi stručna ekipa iz Varaždina gdje smo zatekli i predsjednika KK Borik Ivana Šipraka. 

-Podloga je odlična, ali naravno da  treba jednom godišnje ili barem jednom u dvije godine napraviti održavanje. Gledajte, teren se nalazi u šumi, okružen drvećem što mu daje posebnu atmosferu i poseban šarm. Nama kada dođu ekipe iz vana oduševljeni su gdje igraju, ali s druge strane zbog te šume, iglica, vlage i svega ostaloga više se toga skupi ispod terena i na terenu nego negdje drugdje i zato se to čišćenje i održavanje mora kvalitetno napraviti – kazao nam je predsjednik KK Borik Ivan Šiprak. 

-Najveći problem je što neki ne cijene to igralište na način da se voze biciklom i romobilom po terenu, da po zimi hokej igraju po terenu, da se rolaju po terenu, a neki su čak upaljačem palili dijelove terena. Zbog svega toga neke pločice na terenu su popucale i uništene su i sada ih mijenjamo. Ta podloga je za košarku, a ne vožnje i druge stvari – priča nam Šiprak i nastavlja. 

-Oni koji to rade nadam se da će se malo osvijestiti. Evo, zbog takvih postupaka sada se mora  nekoliko pločica promijeniti jer su doslovno uništene. Sada smo stavili i znak ‘Baci u koš, čuvaj prirodu’ gdje upozoravamo da se ne vozi biciklom, rolama i romobilom, za ove još posebnije smo stavili i naglasak da ne pale vatru na terenu – naglasio je Šiprak koji je i glavni organizator turnira FIBA 3×3 Bjelovar koji se uskoro održava na Boriku. 

-Da, ima puno posla oko organizacije, ali uvjeren sam da će sve biti odlično napravljeno. Ovo održavanje terena je bilo neophodno zbog samo igrališta općenito, ali kada je već dogovoreno da se to ovog ljeta napravi, onda je odlučeno da to bude prije turnira – kazao je Šiprak. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!