U suvremenoj bolničkoj zgradi nema signala za mobitel. Evo što kažu nadležni…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Gdje je nestao signal?

Pitanje je koje si postavljaju pacijenti koji su po liječničku pomoć barem jednom došli u novoizgrađenu velebnu zgradu bjelovarske bolnice. Iako je riječ o zdanju koje je u vrijeme izgradnje bivša županijska vlast opisivala kao objekt primjeren standardu 21. stoljeća, signal za mobitele ondje je slab ili ga uopće nema.

Na ovaj problem žale se, posve opravdano, brojni pacijenti koji se ne mogu javiti svojim obiteljima, pozvati taksi ili pak skratiti vrijeme čekanja uz razbibrigu na mobitelu.

O čemu se radi, pojašnjavaju iz Bjelovarsko-bilogorske županije koja je osnivač Opće bolnice „Dr. Anđelko Višić” Bjelovar.

– Kao osnivač, upoznati smo s tim problemom i već ranije smo pokrenuli inicijativu za njegovo rješavanje. Uprava bolnice u procesu je nabavke pojačivača signala kojima bi se osigurao kvalitetan signal za mobilne uređaje u dijelovima nove bolničke zgrade gdje je on trenutačno slab ili ga uopće nema – pojašnjavaju iz Kabineta župana te napominju kako je problem nastao zbog propusta u projektiranju.

Loše vođen projekt

– To govori u prilog brojnim tvrdnjama o lošem vođenju projekta izgradnje nove bolnice. Zašto je to tako, pitanje je koje treba postaviti onima koji su taj projekt vodili – naglašavaju iz Županije.

Ipak, u ovoj zavrzlami najvažnije je da zdravstveni sustav funkcionira bez ikakvih poteškoća što potvrđuje ravnateljica bjelovarske bolnice Sanela Grbaš Bratković.

– Točno je da je signal slab ili ga nema. Naravno, ima ga više uz prozore i vanjske dijelove zgrade, dok ga u liftovima ili samom središtu ima malo ili ga nema. Tome je tako zbog velike količine ugrađenog armiranog betona budući da je riječ o velikoj zgradi. Razumijem da je pacijentima to problem, no napominjem da liječnici međusobno komuniciraju bez ikakvih problema. Naime, liječnici i drugo medicinsko osoblje komunicira putem telefonskih linija. Internet isto funkcionira za službene svrhe. U konačnici, služba funkcionira bez problema unatoč ovom problemu sa signalom za mobilne uređaje – kaže Grbaš Bratković potvrđujući kako se radi na pronalaženju rješenja za ovaj problem.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!