[FOTO] Čončova nova avantura: S olimpijcem Ljubekom turiste upoznaje s ljepotama Jadrana u neobičnom plovilu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Tomislav Smrček Čonč, sportaš koji je dokazao da Bilogorci mogu bolje veslati od Neretvana, postavio si je novi izazov, ovoga puta u turističkim vodama kojima uspješno pliva posljednjih godina.

Podsjetimo, Čonč je kao kapetan Argonauta ustrojio tim vrhunskih amaterskih sportaša i nakon 10 godina teške vježbe i odricanja uspio pobijediti na Maratonu lađa na Neretvi, što je bilo jedno veliko sportsko čudo.

Premoć bilogorskih veslača osigurao je i Nikica Ljubek, olimpijac koji je Argonaute uputio u sve tajne veslanja, a sada je zajedno sa Čončom „odgovoran” za ovaj novi i jedinstven turistički pothvat. On se pak vratio iz Kine gdje je dvije godine bio trener njihove kanu reprezentacije s kojom je osvojio dva srebrna odličja na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Podsjetimo, Čonč je prije par godina na velika vrata uveo Bilogoru u neke više sfere turizma, izgradivši u Starčevljanima pored Bjelovara kuću s bazenom za kratkotrajni najam. Kapela je, pokazao je tada Smrčekov primjer, nekim turistima privlačnija od razvikane Toskane. Od proljeća sve do jeseni njegova kuća za odmor sada je puna, a sve je više turističkih poduzetnika koji su slijedili njegov primjer.
Ono po čemu se Smrčekova ponuda razlikovala od ostalih je njegova silna energija koja se u ovom slučaju pretakala na raznorazne izlete. Smrček je svoje goste vodio na veslanje na Šodericu i zabavljao i raznim drugim sportskim aktivnostima i time „poništavao” po mnogima najveću prepreku razvoju bilogorskog turizma – nedostatak sadržaja.

U novom izazovu, ljepote Bilogore zamijenio je istarski Limski kanal. Naime, Čonč je zajedno s već spomenutim Ljubekom krenuo u poduzetničke vode, ovoga puta u niši turističkih izleta.

Njihova ponuda uključuje putovanje havajskim kanuima koje uključuje posjet morskoj pećini, pogled s visokog vidikovca, delicije poput kamenica, pršuta, sira i Malvazije, puno zdravog veslanja, kupanje i piknik na uzgajalištu kamenica i kao dodatni bonus, susrete s dupinima.

S obzirom na njihovu medijsku slavu, ne čudi što su već ostvarili suradnju s nekim od najvećih hrvatskih turističkih kuća poput porečkog Valamara, pa ne trebaju strepiti od toga hoće li im aranžmani biti popunjeni. Njihova turistička sezona je počela u lipnju, a sudeći po dosadašnjim rezultatima bit će pravi hit.

„Imamo goste iz Hrvatske, Njemačke, Italije, Islanda, Amerike, Kine, Poljske, Češke i Srbije, a imamo i rezervacije jednog para iz Brazila. Možda nam na pripreme dođe i cijela jedna ekipa s Havaja”, govori Čonč dodajući da bilogorski argonauti još uvijek nisu odustali od nauma da jednog dana završe na utrci na Havajima. Reakcije gostiju su, kaže, odlične.

„Svi su oduševljeni izletom koji nije običan izlet nego je cijeli doživljaj. Zadivljeni su ljepotom netaknute prirode Limskog kanala i čistim morem. Imamo i sve više rezervacija za team buildinge za grupe do 20 ljudi koji uključuju veslanje i sve gore navedeno, hiking, obilazak ruševina starog grada Dvigrada i večeru”, poručuje Čonč dodajući da je izlet u ovakvim kanuima i s ovom ponudom jedinstven ne samo na Jadranu, nego i na čitavom Mediteranu.

Foto: ustupio Tomislav Smrček
Autor: Luce Divina


PODIJELI S PRIJATELJIMA!