Za projekte od interesa za opće dobro Bjelovarsko-bilogorska županija izdvojila 50 posto više novca nego lani

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Predstavnici brojnih udruga danas su s Bjelovarsko-bilogorskom županijom potpisali ugovore o financiranju programa i projekata od interesa za opće dobro. U 2023. godini za financiranje programa i projekata iz ove sfere u Županiji su predvidjeli nešto više od 66 tisuća eura što je značajno povećanje u odnosu na prošlu godinu kada je taj iznos bio nešto viši od 43 tisuća eura.


– U 2023. godine na javni poziv stiglo je ukupno 110 prijava, a odlukom Povjerenstva financirat ćemo 104 programa. Povećali smo i pojedinačni iznos za pojedine isplate tako da se minimalno dodjeljuje 300 eura, a maksimalno se može dobiti 1000 eura. Nadam se da će ova sredstva pomoći radu udruga. Gledali smo da ova sredstva budu sve viša iz viša iz godine u godinu kako se stabilizira situacija. Nadam se da će u sljedećoj godini taj iznos biti još viši kako bi naše udruge mogle što kvalitetnije raditi – kazao je bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić dodajući kako cijeni rad udruga i kako im zahvaljuje na svemu što čine.

Da će dodijeljena sredstva pomoći budućem radu njezine udruge istaknula je Nada Hegedić, predsjednica Udruge roditelja poginulih branitelja Bjelovarsko bilogorske županije.

– Ova sredstva koristimo za obilježavanje pogibije naše djece po cijeloj Hrvatskoj. Obilazimo sva mjesta gdje su naši branitelji poginuli. Svake godine obiđemo jedan grad i jednu bojišnicu. Također, obilježavamo državne praznike – pojasnila je Hegedić, dok je Vanda Kocur Lovrović ispred Centra za inkluziju i socijalne usluge također istaknula kako je ovaj novac više nego dobrodošao.


– Zahvaljujem na dugogodišnjoj suradnji Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, ali i na velikoj podršci u posljednjoj godini i to ne samo financijskoj, već i moralnoj. Novac ćemo utrošiti za daljnji razvoj i rad Centra za inkluziju i socijalne usluge – kazala je Kocur Lovrović uz koju su se na podršci Županiji zahvalili i predsjednik Matice umirovljenika Bjelovar Ivan Tomić i predsjednik Kluba veterana A satnije Mladen Sabolović.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!