Aktualni sat: Toplice opet postale tema, ne zna se što je s natječajem i kada će početi izgradnja…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Danas je održana 18. sjednica Gradskog vijeća koja je započela prisegom novog vijećnika Darka Hlupića te aktualnim satom. 

Damir Bajs pitao je u vezi velikih povećanja komunalnih naknada za građane čije povećanje iznosi oko 80 posto.

Radi se o velikom setu poskupljenja, stoga pitam kako Komunalac financijski stoji, je li dizao plaće zaposlenicima i ako je za koliko – upitao je vijećnik Bajs. 

Ivana Piščević Jurković, predsjednica Uprave Komunalca: 

-S datumom 31. svibnja donesena je odluka da se poveća plaća zaposlenicima za 38.12 posto i to se ne odnosi na članove uprave, dakle nama iz Uprave nije povećana plaća.  

Na ovaj odgovor vijećnik Bajs je izrazio nezadovoljstvo odgovorom te je naglasio da je sasvim jasno da povećanje od 38.12 posto iznosi točno onoliko da minimalne plaće budu u zakonskom okviru.

Mario Holiček (HSLS) Što točno znači da se uvodi red na gradskom korzu i što je s pješačkom stazom na Križevačkoj sceni. 

Zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić:

-Građani su gotovo naviknuli parkirati na korzu, naviknuli su da svatovi prolaze korzom, da kamioni prolaze kada imaju dostave. E, sada radimo red. Zatvorili smo prvi dio korza i ne može se tamo više autima i kamionima, a uskoro ćemo i drugi dio korza. Inače, prvo smo iscrtali s bijelim linijama, a danas smo sa žutom jer je uočljivija – kazao je Brajdić koji je dodao da se radi nogostup na Križevačkoj cesti i da će možda čak u roku od mjesec dana sve biti završeno. 

Dražen Medved (nezavisni) pitao je dogradonačelnika u vezi uvođenja gradskog javnog prijevoza i koliko će navedeno uvođenje koštati. 

Igor Brajdić:  Ne mogu puno toga otkrivati. Radi se o radnoj verziji jer to radimo u suradnji s Bjelovarsko-bilogorskom županijom čiji je to projekt kojeg uspješno vodi pročelnica Martina Posavac Ćurić. No, postoji mogućnost da Grad Bjelovar putem tog projekta ima svoj javni prijevoz tako da ljudi s periferije grada mogu lakše doći do centra. Imat ćemo i aplikaciju na kojoj će se moći vidjeti kamo koji autobus vozi i u koje vrijeme. Prije 20-ak godina problem je bio i što su veliki autobusi išli u centar grada, stoga mi sada pregovaramo da se koriste manji autobusi. Neću više detalja otkrivati dok ne prođe Županijska skupština – kazao je Brajdić. 

Jasna Višnjević (HNS LD):Kada se konačno očekuje početak izgradnje toplica u Bjelovaru? Ništa se više ne priča i ne piše o tome pa me zanima, kao i građane. 

Dario Hrebak odgovorio je na pitanje: 

-Natječaj za Terme zatvoren je 1.3. Rok za donošenje odluke je bio 1.6. Danas je 4.7. Nikakvih informacija nemamo, što se čeka zaista ne znam. To ćemo očigledno morati pitati kao saborski zatsupnici gospodin Bajs i ja. Poznavajući brzinu donošenja odluka naših ministarstava, činjenicu da dolaze godišnji i da smo ušli u sedmi mjesec vjerujem da do 1.9. nećemo saznati odgovor na ovo važno pitanje za Grad. Jedino nam preostaje čekati. Milijardu kuna je na raspolaganju, jako puno projekata je stiglo, ali ne znamo ništa dalje, kao što ne znaju ni Daruvarske toplice ni itko drugi – kazao je gradonačelnik Hrebak. 

Zlatka Pemper (HSLS) Postoji li kakav plan sa kružnim tokom u Hrgovljanima? 

-Napravit ćemo kružni tok iduće godine i to će biti šlag na tortu svih ulaganja u Hrgovljanima, a napravit ćemo i jedno igralište za djecu i mlade u Hrgovljanima – kazao je, između ostalog, Brajdić.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!