Bjelovarsko bilogorska županija privlači sve više turista: Zabilježeno 39 posto više dolazaka nego lani

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Turistička zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije prijavila je pet projekata na Javni poziv Hrvatske turističke zajednice vezan uz turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent za 2023. godinu. Na taj su način županijskom Turističkoj zajednici odobreni projekti u visini od 162 tisuće eura. Značajno je to povećanje u odnosu na prošlu godinu kada su prijavljena četiri projekta za koje je odobreno financiranje u iznosu od 108 tisuća eura.

Osim županijskih projekta, odobreni su projekti i lokalnim turističkim zajednicama u iznosu od 110 tisuća eura, a najviše novca povukla je TZP Daruvar Papuk.

Kada je pak riječ o javnom pozivu za udružene turističke zajednice, naše turističke zajednice povukle su 96 tisuća eura, a u ovoj kategoriji se istaknula TZ Bilogora Bjelovar.

-Ove godine ukupan financijski iznos odobrenih sredstava po prijavljenim projektima s područja Bjelovarsko-bilogorske županije iznosi gotovo 368 tisuća eura. Novac je to doji će pridonijeti još kvalitetnijem razvoju turizma na području naše destinacije – istaknuo je Marcel Medak, direktor županijske Turističke zajednice.

Da se turizam razvija u dobrom smjeru pokazuju aktualni podaci.

Naime, na području županijske Turističke zajednice od siječnja do lipnja ove godine prema nacionalnom sustavu evidencije gostiju eVisitor ostvareno je više od 16 tisuća dolazaka i gotovo 54 tisuće noćenja. U odnosu na godinu ranije, to je 39 posto više dolazaka i 28 posto više noćenja.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!