Marušić zatražio, Plenković odobrio: Stiže 320 tisuća eura za obnovu krovišta na Bjelovarskom sajmu!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Vlada Republike Hrvatske podržava pružanje financijske pomoći u troškovima sanacije krovišta na nekretnini u kojoj se održava Državna stočarska izložba u Gudovcu – stoji u zaključku kojeg je Vlada prihvatila na svojoj sjednici koja je danas održana.

Ovim je pozitivno odgovoreno na zamolbu Bjelovarsko-bilogorske županije koja se kao većinski vlasnik Bjelovarskog sajma obratila Ministarstvu poljoprivrede za pomoć – naveli su iz BBŽ-a i dodaju.

-Od Ministarstva kao glavnog pokrovitelja Državne stočarske izložbe zatražena je financijska pomoć za sanaciju dotrajalog krovišta na hali u kojoj se izložba i održava. Prepoznajući važnost manifestacije i nužnost sanacije dotrajalog krovišta, Ministarstvo je u svom proračunu iznašlo sredstva u visini od 320.000 eura, ali ih nije moglo dati bez odobrenja Vlade RH. Dajući zeleno svjetlo na pružanje financijske pomoći, Vlada je još jednom pokazala da prepoznaje potrebe Bjelovarsko-bilogorske županije i da je spremna pomoći kad god je to potrebno. Narednih dana, kako je to i određeno zaključkom Vlade, Ministarstvo poljoprivrede i Bjelovarsko-bilogorska županija, točnije ministrica Marija Vučković i župan Marko Marušić potpisat će sporazum o dodjeli odobrene financijske pomoći u iznosu od 320.000 eura – naveli su iz BBŽ-a.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!