[FOTO] Sportsko-gastronomsko druženje u prirodi je privuklo mnoge obitelji

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

NARTA – Biciklijada, cross country utrka, napuhanac, nogomet, graničar, quad safari vožnje i sve to uz slasnu hranu u lijepom okruženju sastojci su Avanturijade u Narti. Glavni i odgovorni ‘krivac’ je Željko Miljanić koji je domaćem stanovništvu želio priuštiti aktivan odmor, jednodnevnu zabavu u idiličnom okruženju.

-Gledali smo da dovedemo što veći broj ljudi iz grada da vide kako je lijepo kod nas na selu, kako je lijepa hladovina i da vide našu prirodu u Narti – kaže Miljanić.

U toj lijepoj prirodi je vladalo dobro raspoloženje među svim sudionicima, pa ni trkačima cross country utrke rezultat nije bio na prvom mjestu. Trčati je, kažu, bilo pravo zadovoljstvo.

-Staza je bila odlična, suha, malo i mekana, ali jako lijepo. Livada, sunce, ma top – opisuje dojmove jedan od sudionika utrke Danijel Sitarić.

Nakon napora svi su i to besplatno mogli vratiti snagu uz pripremljen ručak, a rame uz rame (svaki u svom kotliću dakako) su prijateljski pripremljeni mesni i veganski obrok.

-Tajna čobanca je uvijek meso, a što se vepra što ga se dulje kuha tim bolje, ali treba pripaziti da se ne raskuha – odaje spremno recept Ramon Reberšak.

Ni kuhar veganskog obroka ne taji sastojke.

-Veganski obrok od mrkve, brokole, tofua, mrkve, slanutka i začina – navodi Danijel Ružić.

Družile su se u Narti sve generacije i cijele obitelji, što se utrka tiče na biciklijadi je bilo oko sto sudionika, a u utrci njih 40-ak, pa se uz potporu turističke zajednice i Općine Štefanje može očekivati nastavak te lijepe priče. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


PODIJELI S PRIJATELJIMA!