Bjelovarsko-bilogorska županija uvodi autobusni prijevoz po povoljnoj cijeni, evo detalja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarsko-bilogorska županija uvodi novi model javnog autobusnog prijevoza koji će omogućiti poboljšanje i veću dostupnost ove vrste prijevoza na području županije. Naime, Županijska skupština je na prošlotjednoj sjednici dala suglasnost županu Marku Marušiću da s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture te prijevoznicima koji na području županije obavljaju autobusni javni prijevoz putnika potpiše ugovor o javnoj usluzi.

Kako ističu iz Županije, novi model javne usluge stanovnicima županije trebao bi omogućiti ne samo linije prilagođene njihovim potrebama, nego i prijevoz po nižim cijenama od dosadašnjih.

Javnu uslugu sufinancirat će Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture u visini od 75 posto, dok će preostalih 25 posto ići na teret Bjelovarsko-bilogorske županije što bi na godišnjoj razini trebao biti trošak od oko 58o tisuća eura.

Novi model javne usluge, uz ostalo, donosi i posebne pogodnosti stanovnicima Bjelovara. Naime, Bjelovarsko-bilogorska županija na ovaj način će omogućiti Gradu Bjelovaru da svojim stanovnicima osigura gradski javni prijevoz s kojim će povezati središte grada s prigradskim naseljima.
Županijske stručne službe su već duže vrijeme radile na novom modelu, a u iznalaženju najboljeg rješenja razgovaralo se s gradonačelnicima svih pet gradova i načelnicima svih 18 općina na području županije. U prijedlogu novog modela uzeti su u obzir mišljenja i prijedlozi svih gradova i općina te potrebe lokalnog stanovništva koje je u konačnici i najbitnije.

Također, novi sustav javnog linijskog prijevoza bit će fleksibilniji od dosadašnjeg modela te će se brže prilagođavati potrebama stanovnika, a karte će u konačnici biti osjetno povoljnije. Cilj ovog modela prijevoza je održavanje prometne povezanosti uz što kvalitetnije pružanje usluga od općeg interesa. Njime će se modificirati sadašnje tržište autobusnog prijevoza, sufinancirati linije koje su nerentabilne, ali ipak potrebne. Time potaknuti stanovnike da više koriste javni prijevoz.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!