U Hrvatskoj Sahari svijet je ugledao maleni Čelik!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Već mjesec dana, točnije od 4. lipnja, mini životinjski park na pijesku đurđevačke Hrvatske Sahare, grije se na suncu s puno zadovoljstva. Bogatiji je za još jednu malu prinovu u obitelji deva. Nakon dviju devica-djevojčica, mama Dina i tata Romeo dobili su mališana, javljaju iz Grada Đurđevca. Snažan od prvog čvrstog stajanja na nejake nožice dobio je ima Čelik i to po svojem timaritelju, pa nije bilo dodatnoga traženja novih imena za malu devu, kao za prve dvije. Posebno je na to ponosan njihov timaritelj, a nisu nezadovoljni ni posjetitelji. Mali je Čelik, uz tromjesečnu devicu (koja je na svijet došla 1.travnja ove godine, te nešto stariju devicu Bellu), prava atrakcija za brojne posjetitelje.

-Koliko je dobro i pozitivno ozračje za sedam đurđevačkih deva u Mini životinjskom parku na pijesku Hrvatske Sahare, uz Stari grad, najbolje govori činjenica da se obitelj deva, malo-malo povećava podmlatkom, što je uz ostale životinje u Mini ZOO, prava turistička atrakcija i još jedna bitna kockica u mozaiku turističke ponude u sklopu Hrvatske Sahare, naglašava jedan od timaritelja Damir Hodalić.

Podsjetimo da su prve tri deve, jednogrbi mužjak i dvogrba ženka sa svojim mladunčetom, u Đurđevac iz Njemačke stigle 2016. Godinu nakon još jedan mužjak, pa su im nakon toga, posjetitelji na društvenim mrežama nadjenuli imena, Tomica, Dina, Đurđica i Romeo. Prva njihova prinova je dobila ime Bella, prvotravanjska malena je Dudica, a mališan je Čelik. Valja naglasiti da se za sve njih brine tim specijalno obučenih timaritelja koji je prošao posebnu obuku na farmi deva u Austriji. Male i velike TV zvijezde Hrvatske Sahare, svojom umiljatošću i šarmom, dostupne su posjetiteljima radnim danom od 8-16 sati, a vikendom i blagdanima do 18 sati.

Foto: Grad Đurđevac


PODIJELI S PRIJATELJIMA!