Sve počinje koncertom Brune Mičetića, a cilj je građanima urbano predstaviti umjetnost

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Nakon odgode zbog lošeg vremena, večeras počinje drugo izdanje Ljeta u dvorcu. Ove godine, najavljuje v.d. ravnateljica Muzeja grada Daruvara Marija Ivandekić, u proširenom izdanju u odnosu na prošlu godinu.

– Muzejski dnevni boravak, odnosno “Chill out” zona dostupna je svim posjetiteljima svakog dana u radno vrijeme Muzeja. Svi su pozvani doći ispred Muzeja, odnosno dvorca, uživati u hladu Ginka, donijeti knjigu i družiti se. Možemo i mi s vama popričati o muzeju, kulturi, umjetnosti – poziva Ivandekić, koja najavljuje kako čitavu manifestaciju otvara današnji koncert Brune Mičetića.

– On nam je dobro poznat jer je tu snimao spot za Bachovu Toccatu i fugu u d-molu, a nastupio je i na prvom Ljetu u dvorcu. Riječ je o jednom od najpoznatijih gitarista i skladatelja, a danas će promovirati svoj album. Kombinacija je to električne i akustične gitare, kojima dočarava ljepote krajolika – pojašnjava Ivandekić.

21. srpnja, od 19 sati, počinje Ginknik, osmišljen kao piknik i izložba radova srednjoškolaca pod nazivom Art & Craft In & Out.

– Ideja za tu izložbu je došla na manifestaciji Noći muzeja, kada su srednjoškolci na tribini otkrili da su vrlo umjetnički nastrojeni, bave se slikarstvom i šivanjem, pa će nam to i izložiti. Svi su pozvani, a mogu slobodno ponijeti i dekice za sjedenje – pojašnjava Ivandekić.

Nakon toga, 4. kolovoza u 21 sat po prvi put u Daruvar stiže grupa Pavel, koje, kaže Ivandekić, jako veseli nastup u perivoju dvorca. 26. kolovoz rezerviran je za cjelodnevno etno druženje, Etno in DA hood

– Od jutra će biti održane radionice poput bojanja tkanine prirodnim bojama i izrade torbica odnosno cekerčića, a održat će se i radionica o tradicijskim hrvatskim instrumentima. Poslijepodne nas čeka buvljak i druškanje uz večernje koncerte Martina Ladike i njegovog benda, te glazbene družine Cinkuši – ističe Ivandekić.

– Ljeto zaključujemo 15. rujna u 20 sati Zakijevom večeri, posvećenoj Damiru Horvatu Zacskaiu, prerano preminulom daruvarskom pjesniku. “Daruvar voli svoje pjesnike” organiziramo u suradnji s daruvarskim ogrankom Matice Hrvatske i literarnim klubom Saveza Čeha – kaže Ivandekić i poziva sve pjesnike amatere da dođu i pokažu svoj pjesnički talent Daruvarčanima i svijetu.

-Bit će to jedan intiman događaj, gdje ćemo se svi ugodno družiti uz sve pjesnike amatere – zaključuje Ivandekić i ističe da im je cilj i ovom manifestacijom građanima urbano promovirati kulturu, baštinu i umjetnost.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!