[FOTO] Radovi u Gudovcu u završnoj fazi, evo zašto se tome trebaju veseliti i Ždralovčani!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Završavaju se posljednji metri ceste u Gudovcu. Unatoč visokim temperaturama, radnici su na gradilištu i jučer i danas, a Gudovčani su sve bliže danu kad će, nakon dvije godine, strojevi napustiti njihovu ulicu. Prema riječima bjelovarskog gradonačelnika Daria Hrebaka, sve bi trebalo biti gotovo do 31. srpnja.

-To je informacija koju sam ja dobio od investitora i izvođača radova. Podsjećam, obnova prometnice projekt je Hrvatskih cesta u koji su uložili 20 milijuna kuna na čemu smo im zahvalni. No, sama realizacija nema veze s Gradom – kaže Hrebak.

Jedna trećina trase već je asfaltirana, dok je na druge dvije u tijeku postavljanje betonske stabilizacije, nakon čega će i ondje biti postavljen asfalt.

-Nakon toga će uslijediti provjera kanalizacije koja bi također trebala biti puštena u funkciju u dogledno vrijeme. I to ne samo u Gudovcu, nego i u Ždralovima koji su također vezani na tu građevinsku dozvolu – najavljuje Hrebak.

Podsjetimo, u sklopu projekta aglomeracije Gudovac je dobio kompletnu novu podzemnu infrastrukturu, nakon čega se prionulo na obnovu same prometnice uz koju su izgrađene i biciklistička i pješačka staza.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!