Od e-knjiga, preko shoppinga, do gusarske potrage za blagom – sjajno ljeto u daruvarskoj knjižnici!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Kako provesti cool ljeto? U knjižnici. Znaju to u Daruvaru čija Pučka knjižnica i čitaonica već godinama provodi akciju “Budi in, budi u knjižnici”. Onima željnim dobrog štiva daje ljetne preporuke za čitanje, sve do rujna se mogu posuditi tri knjige i dva DVD-a, a mislili su i na one koji drže da papir i ljetni odmor nisu dobra kombinacija. Rješenje za njih su e-knjige.

-Svi koji odlaze na godišnji odmor ne moraju nositi tiskane knjige i brinuti hoće li ih izgubiti ili smočiti već jednostavno mogu skinuti našu aplikaciju i besplatno čitati naslove koje smo odabrale za ovo ljeto – kaže ravnateljica knjižnice Romana Horvat.

Uveli su u Daruvaru i turističku i studentsku iskaznicu, a oni koji žele proširiti svoju kućnu biblioteku na ljetnoj rasprodaji knjigu mogu kupiti za svega dva eura. Dozu uzbuđenja će unijeti čitateljski izazovi.

-Svatko tko čita preko ljeta može pročitati desetak knjiga tematski podijeljenih. Iz čitateljskog izazova za odrasle mogu pročitati najdraži roman iz djetinjstva ili roman napisan prije 2000. ili strip ili roman s prekrasnom naslovnom stranicom – navodi Horvat.

Najsretniji će biti i nagrađeni, a čitateljski izazovi su organizirani za velike i male kao i radionice. Djeca će tako moći postati gusari i tragati za blagom, sudjelovati u knjigolovu te otići na kampiranje i pričati strašne priče. Na raspolaganju im je besplatno korištenje videoigara, a svake srijede pogledati mogu i crtić. I neka onda netko proba reći da knjižnice nisu zabavne.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!