Bjelovarska bolnica bogatija za devet novih uređaja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Dobre vijesti stižu iz Opće bolnice „Dr. Anđelko Višić” Bjelovar. Ovoga puta riječ je o nabavci devet uređaja, kao i obavljanju različitih građevinskih radova. Ovoga puta novac je stigao iz Fonda solidarnosti EU, a ukupna vrijednost projekata bila je 353 tisuće eura.

– Dobivenim novcem kupili smo devet uređaja te izvršili radove kao što su postavljanje gromobrana, zamjena crijepa na zgradi Interne te samo krečenje starih objekata. Što se tiče uređaja, kupili smo defibrilator, dva respiratora, kolonoskop, holter EKG-a, ultrazvuk za intenzivnu te druge uređaje. Bili smo jako ažurni, a novac za ovih 12 projekata smo dobili jer smo među prvima poslali svoje prijave. Sada će naši liječnici imati uređaje koje će moći koristi na zadovoljstvo naših pacijenata. Naravno, potrebe su i dalje velike jer uvijek je potrebno više, no ono što nam je potrebno su liječnici. Ipak, moram reći kako nam se popravlja slika i ljudi i opreme pa se nadam da će u narednom razdoblju i liste čekanja biti manje – istaknula je ravnateljica bjelovarske bolnica Sanela Grbaš Bratković otkrivši i kako bolnica stoji s liječničkim kadrom.

– Radiologija, neurologija, urologija dobro stoje, ekipirala se i interna, no trenutno loše stojimo na pedijatriji i otorinolaringologija. Upravo smo u procesu smjene generacija pa imamo sve više mladih liječnika koji pomalo preuzimaju odjele – kazala je Grbaš Bratković.

Zadovoljstvo smjerom razvoja zdravstva na području županije naglasio je i sam bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić. Kako je kazao, u bjelovarsku bolnicu u posljednjih godinu ili dvije pristigli su različiti novi uređaji.

– Opća bolnica „Dr. Anđelko Višić” Bjelovar je centralna bolnica ovog dijela Hrvatske. Podizanje kvalitete zdravstvene zaštite je i naša zadaća i naš cilj. Naravno, svi bismo bili sretni da se potres nije dogodilo, ali iskoristili smo fondove koje smo imali na raspolaganju. Povučeno je 353 tisuće eura, a novac je utrošen upravo na podizanje kvalitete zdravstvene zaštite kroz kupnju novih uređaja. Svakako treba ulagati u ljude pa tako uz pomoć županijskih mjera nastojimo i privući i zadržati što veći broj liječnika i čitavog medicinskog osoblja. Lani je na područje naše županije pristiglo 28 liječnika. Naravno, dio liječnika je otišao na specijalizaciju ili u mirovinu, no ipak je više liječnika došlo u sustav nego što je otišlo. Raduje me da idemo u dobrom smjeru, a tako ćemo nastaviti i dalje. Do kraja godine ćemo opremiti i veći dio nove zgrade bolnice, a preostali dio će biti riješen tijekom iduće godine – naglasio je župan Marušić.

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!