Gdje sve ljetuju Bjelovarčani? Za manje od 500 eura većina pohrlila na hrvatske otoke

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Ljeto i godišnji odmori u punom su jeku, a od silne ljepote Jadranske obale ponekad je teško izabrati kome posvetiti najljepše dane u godini. Barem bi se mnogi složili da upravo ljetni dani koji, ako su i slobodni, ne mogu biti bolji spoj. Pri odabiru željene destinacije danas se možda više nego ikada na vagu stavljaju cijena i usluga, ali da pristupačnih destinacija ipak ima dokazuju putničke agencije.

Jedna od najmlađih, ali aktivnih putničkih agencija u Bjelovaru je Putnička agencija “Mali princ”, otvorena u ožujku ove godine na adresi Ulica Ivana Gundulića 1a u Bjelovaru. Agencija se može pohvaliti kompletnim putničkim asortimanom, počevši od dužih ili kraćih školskih izleta, maturalaca za osnovne i srednje škole, pa do ljetovanja, zimovanja te grupnih i individualnih putovanja.

Gdje ljetuju Bjelovarčani?

Dosta ljetovanja, priča nam vlasnica Manuela Kravaica, već je prodano i to još u ožujku kada građani iskoriste “first minute” ponudu.

– Ove godine čak sam dosta prodala hrvatske otoke, Hvar, Korčulu, Mljet pa i Vis. Za Hvar smo imali jednu jako povoljnu ponudu, a ipak je riječ o destinaciji koja glasi kao skupa. Za manje od 500 eura u polupansionu u hotelu s tri zvjezdice. S obzirom na to da se svi žale kako smo skupi, mislim da se radi o jako dobroj ponudi. Čak dvoje djece do 15 godina su bili gratis. Puno građana ponudu je iskoristilo, a osim otoka imamo standardno odlaske na sjeverni i srednji Jadran. U Istru se baš i ne ide jer je dosta skupa – rekla je Kravaica.

Prednost putničkih agencija je i što se može plaćati na rate što je mnogima isplativija opcija.

– Rate ovise o banci, ali mogu ići i do deset, 12 rata. Osim zbog plaćanja na rate, isplati se putovati preko putničkih agencija i ako netko uspije uhvatiti “first minute” ili “last minute” putovanja – rekla je.

Ponuda za ljetovanja u Putničkoj agenciji “Mali princ” ima još uvijek.

– Imamo ponude ispod 500 eura po osobi za tjedan dana i to u špici sezone. Hotel “Sirena” s tri zvjezdice na Hvaru može se dobiti za 485 eura za tjedan dana, polupansion. Onda imamo u Biogradu na moru Hotel “Bolero” za 460 eura, također hotel s tri zvjezdice. Isto tako, na Makarskoj rivijeri u ponudi je Hotel “Alem” za 490 eura. Ljuti me što se po Hrvatskoj pljuje da je sve skupo jer može se naći povoljan, a udoban smještaj – kaže Kravaica.

Putuju Bjelovarčani i van države, ali ni Grčka nije što je nekada bila.

– Moram priznati da je Grčka lani bila povoljnija nego ove godine. Prošle godine za 700 eura mogao se dobiti avio let, avio pristojbe, a ponuda je bila inclusive što znači da je uračunato bilo piće, kokteli, doručak, ručak, večera i ostalo. Ove godine poskupjeli su pa je sve iznad tisuću eura po osobi, a ponude više nisu inclusive – dodaje.

I dalje vrlo povoljno odredište je Tunis, kaže.

– Tunis možete dobiti za 700 eura po osobi i to u hotelu s četiri zvjezdice u špici sezone plus u to je uključen let iz Ljubljane te sve ostale pristojbe, inclusive ponuda u koju idu doručak, ručak, večera, sva pića, sportske aktivnosti, animacije, ručnici, ležaljke, suncobrani i tako dalje – navodi.

Za one koji si ne mogu priuštiti ljetovanje od nekoliko dana, još uvijek aktualna ponuda su jednodnevna kupanja.

– Kao i sve ostale agencije, imamo u ponudi jednodnevna kupanja na otoku Krku, Njivice, Punat, Baška, Malinska, Crikvenica, Novi Vinodol – rekla je Kravaica koja zaključuje i da, osim ljetovanja, “Mali princ” u ponudi ima izlete na kontinentalni dio Hrvatske koji su također traženi.

Sve ponude Putničke agencije “Mali princ” mogu se vidjeti na Facebook stranici.

Ostale putničke agencije u Bjelovaru nisu odgovorile na naš upit.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!