Angelo Kocijan: Evo što se zapravo noćas dogodilo na korzu!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Medijima se javio Angelo Kocijan, jedan od mladih Bjelovarčana koji su sudjelovali u noćašnjem čišćenju nereda za vandalima na gradskom korzu. Podsjetimo, društvenim mrežama se jutros pojavila snimka na kojoj se vidi kako skupina mladića ispred gimnazije čisti nered oko tegli za cvijeće, uz informaciju kako je riječ o mladićima koja je policija prisilila da počiste nered za sobom. Tu je informaciju podijelio i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak, a prenijeli su je mnogi mediji. No, na koncu se ispostavilo kako mladići sa snimke nisu radili nered već su samo pomogli policiji u čišćenju.

Mladi Angelo otkrio je što se zapravo dogodilo u noći sa subote na nedjelju.

– Sa svojim prijateljima sam išao doma iz kluba oko pola 4, 4 sata ujutro i vidjeli smo policiju na zebri kod gimnazije. Kada smo se približili, primijetili smo da je žardinijera prevrnuta na pola ceste, vozila su morala zaobilaziti. Vidjeli smo policajku i policajca koji isto nisu bili sigurni što da naprave i složili smo se da im pomognemo počistiti. Vratili smo zemlju i cvijeće na mjesto, pomaknuli žardinijeru i to je to. Jedna gospođa iz obližnjeg kafića, čistačica, posudila nam je metlu da možemo pomesti – prenosi Angelove riječi Večernji list.

S Agelom su bila još šestorica prijatelja. u dobi od 26 do 30 godina. Dvojici ne zna imena jer su ih upoznali baš tu noć, a ostali su Tomislav Filipec, Ivan Subotičanec, Janko Delić i Danijel Jukić. Angelo je želio podijeliti njihova imena kako, kaže, ne bi sam pobrao svu slavu za sudjelovanje u noćnoj radnoj akciji.

Dodao je kako ne zna tko je radio nered na korzu prije nego što su oni naišli, a pretpostavlja da ih je snimio netko iz obližnje zgrade zbog buke na korzu.

Medijima se odlučio javiti jer mu je bilo neugodno kada je vidio naslove i komentare na portalima koji su njegovo društvo prozivali za nešto što nisu napravili, naročito jer je Bjelovar, kako kaže, mali grad gdje svi sve znaju, pa nije htio da se neistinita priča previše proširi. Dodao je kako je njemu i njegovim prijateljima drago što su pomogli, a dobili su i zahvalu od policajaca, piše Večernji.

 

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!