Igor Brajdić: Kad završe radovi, imat ćemo nultu stopu tolerancije prema vozačima na korzu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić javio nam se s komentarom nakon što objavili video zapis mercedesa koji se vozi gradskim korzom od DM-a do Zagrebačke banke ove nedjelje oko 12.20 sati.

„Ovakve prizore od 15. rujna kada će radovi službeno završiti više nećemo gledati. I sada je već puno bolje jer dostavljači se pridržavaju pravila i parkiraju na najbližem mjestu predviđenom za dostavu. I ljudi više ne staju na korzo automobilom samo da bi kupili kruh, skočili u Tisak po novine ili u Konzum po potrepštine”, napominje zamjenik Brajdić. Najavljuje i da će uskoro u funkciji biti i zaštitni stupići kod Erste banke i ispred sjedišta Alfa radija i klikni.hr-a. Pa će, dodaje, pristup tom dijelu korza imati samo žurne službe i stanari.

„Od Zagrebačke banke do Sinatre su još uvijek radovi, ali u prvom dijelu korza tolerancije više nema. I sami građani kada vide automobil na korzu mogu koristiti aplikaciju MUP Sigurnost i povjerenje te uslikati nepropisno parkiran automobil ili kao ovaj sa snimke sa stranim registarskim tablicama koji je zalutao i vozi se po korzu te anonimno dojaviti policiji koja poštom šalje kaznu”, objašnjava Brajdić te ističe i da su komunalni redari dobili zadatak pojačano nadzirati i kažnjavati jer automobilima i kamionima nije mjesto na korzu. Usto, Brajdić najavljuje da će krajem godine biti postavljen i video nadzor na korzu.

„Nakon postavljanja video nadzora, automatski kada se zatekne vozilo kao ovo sa snimke na korzu bit će uslikano i proslijeđeno MUP- u i komunalnim redarima na postupanje”, govori Brajdić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!