Šatori i logorska vatra uz neizbježno pričanje priča i sve to u knjižnici!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Knjižnice su ‘samo’ mjesto za posuđivanje knjiga? Ne ako pitate knjižničarke Pučke knjižnice i čitaonice Daruvar koje ne prestaju pomicati knjižnične granice. Nakon što su svoje male čitatelje već navikle na to da se među policama knjiga da baš lijepo odspavati na Noći s Andersenom, sada za njih organiziraju kampiranje u knjižnici!

-U utorak 18.07. ćemo se u 11 sati okupiti u dvorani knjižnice koja će se za tu prigodu pretvoriti u prekrasan šumski proplanak. Pripremit ćemo dva šatora, jastučiće, sokove, pjenaste slatkiše koje ćemo naravno ispeći na našoj logorskoj vatri – otkriva glavna i odgovorna za ovu radionicu Danijela Marić.

Oni koji se žele upustiti u ovu avanturu moraju imati najmanje sedam godina, a daruvarske knjižničarke njihovim roditeljima poručuju da nema razloga za strah jer se kampiranje odvija u knjižnici, pa će logorska vatra biti instalacija, a ne prava vatra na kojoj bi se netko mogao opeći. Ono što će biti itekako pravo su aktivnosti koje je Marić za klince pripremila.

-Imat ćemo zanimljive aktivnosti, štafetne igre, zagonetke, a naravno uz logorsku vatru uvijek mora ići i jedna dobra priča. Mislim da će djeci biti zanimljivo, zabavno, opušteno kako to i treba biti na godišnjem odmoru i kampiranju – najavljuje Marić.

U daruvarskoj knjižnici su se uz to potrudile dodatno začiniti priču jer poznato je da bez nje nema ‘poštenog’ kampiranja.

-Naša priča neće biti samo ispričana već će u njoj sudjelovati i djeca koja će glumiti pojedine likove iz priče i mislim da će im to biti pojačan doživljaj priče i da će im to biti zabavno i smiješno i da će se baš uživjeti – otkriva knjižničarka.

Sve što klinci trebaju ponijeti na to kampiranje bez komaraca i drugih napasti je dobro raspoloženje i maštu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!