[VIDEO] Mlade tamburašice snimile su svoj prvi spot, donosimo vam njihove dojmove…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Kada se spomenu tamburaši većina će pomisliti na muškarce kao one koji će svojim sviranjem razgaliti duše i ‘potjerati’ na ples.

No, da tamburice jednako dobro sviraju i žene dokazuju bjelovarsko-bilogorske tamburašice, djevojke okupljene u Tamburaški sastav Nemir. Nikolina Sokolović (bisernica), Petra Frčko (brač), Marijana Sokolović (bugarija), Katarina Sokolović (berda), Ivana Lukač (harmonika) i Ema Legin (harmonika) sviraju već pet godina, a Nemir je nastao kao obiteljska priča.

-Mi sestre smo dugi niz godina u folkloru i tu je krenula naša ljubav prema glazbi i tamburama. Vladimir Giacometti nas je nagovorio na tambure, ja sam prva dobila njegovu primu, kasnije su cure krenule s basom i bugarijom. Na početku smo nas tri sestre oformile obiteljsku jezgru, a kasnije su nam se pridružile ostale cure i tako smo osnovale sastav – priča Nikolina Sokolović.

 

Za sebe kažu da su uporne, pune ideja i najvažnije da vole to što rade, a da to prepoznaje i publika pokazalo se na sedmom Etno festivalu “Bilogoro, u srcu te nosim” na kojem je njihova pjesma “Mlinovi” dobila najviše glasova publike. Tekst za “Mlinove” je napisala Jasna Legin dok ju je skladao Vladimir Giacometti, a kao pobjednice su upravo za tu pjesmu kao nagradu snimile spot u izvedbi tvrtke Bolero i Too Cool produkcije Tibora Javureka. To je bio prvi spot koji su snimile za neku svoju pjesmu i drago im je da je to baš za “Mlinove”.

-To je lijepa bilogorska priča kroz koju smo pokazale da i mi imamo kvalitetne pjesme, ali i da imamo lijepu prirodu – ističe mlada glazbenica.

Glavni motiv je prolaznost života, pa tako i spot prati ljubavnu životnu priču jednog para i to od djetinjstva, preko mladosti i odraslog doba, pa do starosti u kojoj se prisjećaju mladih dana. Snimanje spota im je bilo sjajno iskustvo iako su i one i glumice i glumci u tome bili debitanti.

-Glumci su bili naši prijatelji i poznanici kojima je to bilo prvi put da su glumili u spotu, ali su se stvarno sjajno snašli i sve je snimljeno isprve, bilo je spontano i savršeno – ne krije zadovoljstvo Nikolina Sokolović.

TS Nemir ne miruje, sviraju, dogovaraju gaže, ali i pripremaju skladbu za sljedeći festival “Bilogoro, u srcu te nosim”.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!