Željka (17) se bori s opakom bolešću, a Čazmanci su odlučili pomoći. Možete i vi!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Brojni Čazmanci ovih su dana na nogama zbog svoje mlade sugrađanke Željke Katalenić. Toj 17-godišnjoj srednjoškolki, budućoj frizerki, u lipnju je dijagnosticiran rak limfnih čvorova, a kako bi njoj i njezinoj obitelji olakšali troškove liječenja, Čazmanci su pokrenuli veliku humanitarnu akciju u koju su se uključili i mnogi izvan Čazme.

Željkina borba s opakom bolešću počela je još početkom ove godine, ispričala nam je njezina majka Vlasta koja je trenutno s kćerkom na liječenju u Zagrebu.

-Željka je cijelo vrijeme bila umorna i svakih nekoliko dana bi imala povišenu temperaturu. Kako je imala i povišene leukocite, liječnica ju je poslala na pretrage u Bjelovar. Provela je bolnici tjedan dana, a liječnici su zaključili da ima anemiju te da je preboljela mononukleozu i koronu – priča nam Vlasta.

Nakon toga je Željka otpuštena kući, no i dalje se nije dobro osjećala. U lipnju ove godine na vratu joj se pojavila neobična izbočina pa ju je obiteljska liječnica poslala u Zagreb.

-Ondje su vrlo brzo ustanovili da je riječ o raku limfnih čvorova. Dijagnozu smo dobili 22. lipnja, a već za dva dana je operirana te je krenula na kemoterapiju. Jedan ciklus je već odradila. Nakon toga su je otpustili kući, no nije joj bilo dobro pa su nas vratili u bolnicu – priča nam majka Vlasta koja je čitavo vrijeme sa svojom kćerkom, čak i spava u fotelji uz njezin bolnički krevet.

Dodaje kako Željka čitavu ovu situaciju psihički jako dobro podnosi te vjeruje i oporavak, a optimistični su i liječnici.

-Svima nam je ovo bio jako velik šok, a neizvjesnost koju smo osjećali kad smo čekali dijagnozu ne mogu ni opisati. Ne daj, Bože, nikome – kaže majka.

Priznaje da je čitavu obitelj dirnula gesta njihovih sumještana. Željka ima još dvije sestre, a jedino obiteljsko primanje je očeva  braniteljska mirovina. Osim za stalna putovanja do Zagreba, novac je Katalenićima potreban za vitamine i dodatke prehrani koji će Željki biti potrebni nakon kemoterapija, a koje ne može dobiti preko HZZO-a. Akciju za pomoć obitelji pokrenule su čazmanske braniteljske udruge, da bi im se priključili motociklisti, planinari, vatrogasci, obrtnici i brojni drugi građani. Pokrenula se prava lavina dobrote.

-Nismo to očekivali, javilo nam se puno ljudi i hvala svima od srca! – poručuje majka Vlasta koja vjeruje u oporavak svoje kćerke i skori povratak u Čazmu.

Svi koji se žele uključiti u akciju i pomoći obitelji, donacije mogu uplatiti na dolje navedeni račun.

 

Željka Katalenić

Dapci 150

IBAN HR9824020063210812530 (Erste banka)

Svrha uplate: Donacija za pomoć pri liječenju

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!