Večeras vječni derbi: Brojni Bjelovarčani prisustvovat će ‘okršaju’ na Maksimiru…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Večeras (20h) spektakularnom utakmicom na Maksimiru između Dinama i Hajduka počinje nova sezona SuperSport Prve HNL. 

Bit će ovo drugi dvoboj ove dvije momčadi u nepunih tjedan dana nakon što su na otvaranju nove sezone Dinamo i Hajduk odigrali susret SuperSport Superkupa, a u njemu je slavila domaća momčad rezultatom 1:0. 

Navedena utakmica bila je odlična s pregršt prilika jedne i druge momčadi, stoga ljubitelji nogometa s opravdanjem očekuju još jednu vrhunsku tekmu. Inače, u odnosu na utakmicu Superkupa sastav trenera Ivana Leke bit će pojačan za Marka Livaju, najboljeg igrača Hajduka i hrvatske lige koji je zbog kazne morao preskočiti prvu utakmicu sezone. 

Kada sudac u 20 sati označi početak utakmice brojni Bjelovarčani će se nalaziti na stadionu i bodrit će svoj klub. No, koji klub će imati više bjelovarskih navijača ostaje vječno pitanje. 

‘Podijeljeni grad’

Naime, iako se Bjelovar nalazi ni 100 kilometara od Zagreba, zbog čega bi se očekivalo da je to grad u kojem su u većini navijači Dinama, to i nije tako. Iznimno veliki broj Bjelovarčana navija za bijele, a u Bjelovaru je osnovano i Društvo prijatelja Hajduka i ostaje veliko pitanje ima li u Bjelovaru više navijača Hajduka ili Dinama.

Navijački puk Bjelovara tako spada u ‘fenomen’ kao i Šibenik, koji se nalazi u Dalmaciji, samo 80-ak kilometara od Splita, a grad je potpuno podijeljen kada je u pitanju navijanje za Hajduk ili Dinamo. 

Inače, brojni Bjelovarčani su nam najavili da odlaze u Zagreb pogledati derbi, a s nekima smo i razgovarali te ih upitali čijih navijača u Bjelovaru ima više, hajdukovih ili dinamovih.

-Svima je čudno da Hajduk ima više navijača u Bjelovaru od Dinama, a tako smo blizu Zagreba, no to je činjenica isto što je činjenica da Hajduk ima daleko najviše navijača u cijeloj Hrvatskoj. Vidimo se na Maksimiru na jugu. Kontra mraku, kontra sili – poručio je Bjelovarčanin Matej. 

-Ma naravno ima više dinamovaca u Bjelovaru, to su ovi samo napuhali da ih kao ima puno. Ima nas više i odmah u prvom kolu pokazujemo tko je i dalje gazda. Vidimo se večeras na sjeveru – kratko nam je rekao Bjelovarčanin Neven. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!