Od Bjelovara do Splita možete stići za manje od 17 eura, evo kako

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Jeste li znali da vlakom možete iz Bjelovara do Splita doći za manje od 17 eura? Riječ je o ljetnoj liniji koja prometuje svakoga dana u noćnim satima, a tako će biti sve do 2. rujna. Ako se odlučite za ovakvu vrstu putovanja, ne samo da ćete izbjeći gužvu na cestama, već ćete uštedjeti novac i potpuno bezbrižno stići na svoje odredište. Prepoznali su to i brojni putnici koji su ove godine automobil odlučili zamijeniti vlakom kako bi došli do Splita ili Šibenika.

Pristupačne cijene

– To je vrlo udobno putovanje, bez stresa i umora, a k tome i izrazito jeftino. Vlak je prilično dobro popunjen, kako od Bjelovara, tako i s drugih kolodvora. Njime putuje „raznoliko društvo“ – od obitelji s djecom, preko umirovljenika do mladih – otkriva Dalibor Petrović, zamjenik predsjednika Sindikata strojovođa Hrvatske. Pojašnjava kako je u vlaku moguće rezervirati ležaj u vagonu s ležajevima, kao i postelju u vagonu za spavanje. Dok je vagon s ležajevima opremljen odjeljcima s po šest ležajeva, odjeljak u vagonu za spavanje može biti jednokrevetni dvokrevetni ili trokrevetni. Kada je pak riječ o samim cijenama karata, Petrović naglašava kako su željezničke karte zadnji put poskupjele prije 10 godina.

– Od Bjelovara do Splita možete putovati u jednom smjeru već od 16,79 eura. Ako želite putovati u vagonu s ležajevima, doplata je 7 eura, a doplata za krevet u trokrevetnoj kabini spavaćeg vagona je 8 eura, krevet u dvokrevetnoj 12 eura, dok je doplata za jednokrevetnu kabinu 24 eura. Znači, za 40,79 eura iz Bjelovara možete u jednokrevetnoj kabini krenuti u 23.39 sati, spavati do 9 sati, popiti kavu i potom izaći potpuno odmorni u 9.34 u Splitu iz vlaka. Ako putujete kao obitelj s dvoje djece do 12 godina i odlučite koristiti vagon s ležajevima, taj put će vas koštati u jednom smjeru 89,58 eura, odnosno ako ne koristite vagon s ležajevima 61,58 eura – otkriva Petrović. Karte se mogu kupiti na blagajni kolodvora Bjelovar ili on-line na www.hzpp.hr osim karata za spavaći vagon koje se mogu kupiti samo na blagajni.

Bez kašnjenja

I za kraj, iako hrvatske vlakove prati glas kako im brzina nije vrlina, čini se kako im se ove godine nema većih primjedbi ni po ovom pitanju.

– Zanimljivo je kada autobus kasni dva sata, o tome nema ni slova u medijima, ali kada sezonski vlak zakasni 30-ak minuta to danima ne silazi s naslovnica. Promet je dinamična pojava, ponekad nešto kašnjenja ima, ali ona su ove godine značajno manja. Zadnjih sedam dana vlak u Split nije nijednom došao sa zakašnjenjem većim od tri minute!


PODIJELI S PRIJATELJIMA!