Tri nogometaša iz S. Arabije u NK Bjelovar: ‘Uživamo u ugodnoj klimi i simpatičnom gradu’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U tijeku su naporne pripreme NK Bjelovar koji se za sljedeću sezonu pojačao s novim, kvalitetnim nogometašima s ciljem da klub ostvari što bolji plasman na prvenstvenoj ljestvici.  

Jedno od kvalitetnih pojačanja su i tri nogometaša iz Saudijske Arabije. Samer (22), Mishel (19), Naser (21) su iz Rijada, glavnog grada Arabije i kako kažu, nogomet im je najveća ljubav. 

Posjetili smo dvosatni trening NK Bjelovara na kojem smo se uvjerili kako treneri Marčetić i Lalić nikoga ne štede te da se vrlo ozbiljno i disciplinirano radi, a nakon treninga razgovarali smo s dečkima iz Arabije. 

Budući da potpisnik ovih redaka ne zna arapski jezik, a nogometaši ne znaju hrvatski, razgovarali smo na ‘neutralnom’ engleskom jeziku. 

Nije vruće kao doma

-Igrali smo nogomet u Arabiji, u Rijadu. Imamo tamo program za mlade nogometaše i preko tog programa možemo otići van u Europu gdje možemo još više napredovati. Dakle, preko tog programa smo došli u Bjelovar na probu. Zadovoljili smo, trener je rekao da smo dobri, da želi da ostanemo i sada žestoko treniramo – kazao nam je Samer koji je vezni igrač, Michel je obrambeni, a Naser je vratar. 

-Puno treniramo, ali uspjeli smo nešto upoznati grad. Ovo što smo vidjeli nam se jako svidjelo. Grad je simpatičan i klima nam se sviđa. Nije vruće kao doma u Arabiji – kaže nam Samer i dodaje da sada žive zajedno u hotel, da se dobro slažu, ali da se prije dolaska u Hrvatsku nisu poznavali. 

-Došli smo ovdje da napredujemo. Korak po korak se mora ići. Dat ćemo sve od sebe i vidjet ćemo, nadam se da će nas dobre igre odvesti u viši rang natjecanja – poručio je Samer. 

Dečki su nakon razgovara otišli na zaslužni odmor, a mi im želimo dobrodošlicu u Bjelovar.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!