Bjelovarčani koji žele vidjeti ‘Barbie’ ili ‘Oppenheimera’ – na čekanje ili u Zagreb!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

„Barbenheimer“ je pokorio svijet, a iznimka nije niti Hrvatska! Dva nova američka kino-hita, „Barbie“ i „Oppenheimer“ ovih dana obaraju rekorde na blagajnama kina u svakom kutku planeta. Žanrovski potpuno različiti, i jedan i drugi film potpuno su osvojili publiku. Tako je onaj o popularnoj dječjoj lutki koju je u filmu „Barbie“ utjelovila Margot Robbie, prošloga vikenda u kinima ostvario zaradu od 155 milijuna dolara, dok je „Oppenheimer“, uspješnica o tvorcu atomske bombe, zaradio 80,5 milijuna.

Dva velika filma jedna su od glavnih tema i u Bjelovaru, no ako ih žele pogledati, Bjelovarčani će morati „zapaliti“ do Zagreba. Naime, bjelovarsko kino je od 17. do 31. srpnja na ljetnoj stanci. To je zasmetalo neke Bjelovarčane koji su gradonačelnika Darija Hrebaka u emisiji „Transparentno s Hrebakom“ na Alfa radiju pitali je li kino moralo biti zatvoreno baš u ovom terminu. On u tome ne vidi ništa sporno.

-Bilo bi super kad bi nam jedan film mogao osigurati godišnji budžet, no to nije realno. Ne zamjeram ravnatelju što je u ovo doba, kad su svi na plažama, zatvorio kino i poslao ljude na godišnji odmor. I oni se nekad moraju odmarati – kaže gradonačelnik Hrebak, podsjećajući kako je za lokalne filmoljupce koji su ovaj tjedan u Bjelovaru na raspolaganju ljetno kino u Boho parku.

Ljetnu stanku u Kulturnom i multimedijskom centru Bjelovar koriste pak i za kemijsko čišćenje dvorane te pripremu za nove sezonu. Redovne projekcije u KMC-u ponovno počinju 1. kolovoza, a u tom tjednu na svoje će doći i svi oni koji žele vidjeti „Barbie“ ili „Oppenheimera“. Detaljan raspored možete pronaći OVDJE.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!