Gosti ocijenili: Kvaliteta turističke ponude na području županije je izvrsna!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U sklopu IQM mjerenja zadovoljstva kvalitete gostiju, Bjelovarsko- bilogorska županija u prvoj polovici 2023. godine bilježi izvrsne rezultate!

Naime, u periodu od siječnja do lipnja 2023. na osnovi 3.357 recenzija ukupna kvaliteta jedne od najjačih poljoprivrednih hrvatskih županija iznosi 92/100!

-Ova županija smještena na sjeverozapadu Hrvatske može se pohvaliti brojnim atrakcijama poput Ostaci srednjovjekovne gradine i Crkva Sv. Marije Magdalene u Čazmi, Muzej operativne zone i Zbornog područja Bjelovar, Interpretacijski lokalitet Vustje te Medjame, Biopark Čazma i druge, stoga ne čudi da ukupna kvaliteta atrakcija temeljem 544 recenzija iznosi 94/100 – naveli su iz IQM-a.

U kategoriji smještajnih kapaciteta, kvaliteta privatnog smještaja iznosi 94/100 što je porast od 1,29% u odnosnu na prethodnu 2022. godinu. Porast od 3,21% bilježe i hoteli s kvalitetom 86/100.

Ugostiteljskim objektima dodijeljen je najveći broj recenzija, čak 1.895 temeljem kojih je određena kvaliteta tih istih objekata s 93/100.

Dionici u turizmu Bjelovarsko- bilogorske županije redovito primaju svoje Izvještaje kvalitete i online reputacije, a sve u svrhu unaprjeđenja usluge te poboljšanja kvalitete, ali i mogućnosti benchmarkinga, odnosno usporedbe s konkurentima.

Prema ukupnim performance trend podacima 92/100 može se zaključiti kako nisu zabilježene velike oscilacije ili padovi u kvaliteti u prvom dijelu ove 2023. godine.

-Nakon prikupljanja, obrade i komparacije podataka prikupljenih u prvih šest mjeseci ove godine, utvrđeno je da kvaliteta turističke ponude na području županije iznosi visokih 92/100. Cilj nam je nastaviti povezivati sve naše turističke dionike te na taj način povećati i zadovoljstvo naših gostiju, povećavati broj recenzija koji nam je najkvalitetnija promocija cijene županije, Zadovoljan gost i njegovo mišljenje o boravku u našem kraju neprocjenjiva, naveo je direktor Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije Marcel Medak. Ovih dana je u e-savjetovanju novi Zakon o turizmu koji upravo sadržava sve odrednice projekta IQM kojeg naša destinacija BBŽ uspješno provodi već dvije godine – zaključio je direktor Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije Marcel Medak.

Podsjećamo, Turistička zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije u suradnji s lokalnim turističkim zajednicama sudjeluje u projektu „IQM- integralno upravljanje kvalitetom“, temeljenom na održivom razvoju i umrežavanju lokalnih dionika u turizmu. U sklopu projekta vrše se mjerenja turističkih subjekata s područja županije po različitim kategorijama što daje mogućnost usporedbe s lokalnim ali i svjetskim konkurentima, a što je ujedno i najbolji način za unaprjeđenje kvalitete poslovanja i usluga.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!