Marušić: ‘Do kraja godine potpisujemo ugovor za brzu cestu do Bulinca. Krajnji cilj je Virovitica…’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nakon desetljeća čekanja Bjelovarsko-bilogorska županija konačno će doživjet veliki napredak u cestovnoj infrastrukturi. Naime, kako se već radi brza cesta od Farkaševca prema Bjelovaru, u planu je i nastavak izgradnje brze ceste preko izlaza u Bulincu i Velikoj Pisanici pa sve do Virovitice i državne granice Terezino Polje. 

Potvrdio je to i predsjednik Uprave hrvatskih cesta Josip Škorić. 

-Općenito govoreći o našim planovima, do kraja ove godine cilj je sklopiti ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava za izgradnju Multimodalne platforme splitske aglomeracije kao i za izgradnju brze ceste Bjelovar -Virovitica – Državna granica (Terezino Polje) – kazao je za T Portal predsjednik hrvatskih cesta Škorić. 

Upravo taj velebni projekt najavljivao je župan Marko Marušić u kampanji i nakon preuzimanja dužnosti župana, a stvari se sada odvijaju sve brže. 

Za čvor Bulinac raspisivanje javnog natječaja do kraja godine

-Kao što znate u tijeku je izgradnja brze ceste od Farkaševca do Bjelovara, no radovi tu neće stati. Naime,  planiran je njihov nastavak odnosno izgradnja brze ceste kroz našu županiju od Bjelovara do Virovitice, a prva etapa za koju očekujemo ugovor do kraja godine odnosi se za njezinu izgradnju do Bulinca. Dakle, do kraja godine raspisat će se javni natječaj za etapu jedan – kazao je župan Marušić i nastavio.

-Zajedničkim snagama lokalne i regionalne samouprave i s Vladom RH s kojom imamo odličan odnos, nastavit ćemo ispunjavati naša predizborna obećanja, a ova brza cesta osim što će nas prometno bolje povezati s ostatkom Republike Hrvatske doprinijet će razvoju našeg gospodarstva – istaknuo je Marušić.

Inače, izgradnja ove brze ceste planirana je u nekoliko etapa. 

Tako etapa jedan podrazumijeva izgradnju od čvora Bjelovar do Čvora Bulinac duljine 14,3 kilometra. 

Etapa dva podijeljena je na dvije poddionice i njezina dužina je 5,2 kilometra od Čvora Bulinac do Čvora Velika Pisanica između koje je planirano odmorište Bedenik.

Što se tiče etape 2b ona podrazumijeva izgradnju jednog kolnika brze ceste od čvora Pisanica do Čvora Bukovca i to je najduža je to etapa, ali i najteža jer planiran je njezin prolazak kroz Bilogoru. Na ovoj trasi za sad su planirani Tunel „Bogaz“ i Tunel „Lužnjak“ te odmorište ‘Bilogora’. Etapa tri podrazumijeva izgradnju od čvora Špičić Bukovica-Virovitica i na ovoj etapi radovi su u tijeku. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!