Ovo je najljepša fotografija snimljena u BBŽ-u. Evo priče koja stoji iza nje…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Završen je ovogodišnji foto natječaj „Volim svoju županiju 2023“, a najviše prijavljenih fotografija stiglo je upravo iz Bjelovarsko-bilogorske županije točnije njih 76.

Od 76 prijavljenih fotografija iz BBŽ-a stručni žiri na čijem čelu je fotografkinja Mare Milin kao najbolju fotografiju iz Bjelovarsko-bilogorske županije izabrao je fotografiju autorice Danijele Crnički s temom roda, naslova „Ljubav u zraku“. Fotografija je nastala u samom središtu Garešnice, s balkona njezinog stana.

-Zaljubljenik sam u fotografiju još od malih nogu kao učenica osnovne škole u Garešnici bila sam član foto sekcije. Od tih mladih dana osjećam poriv da gdje god putujem da neke scene, krajobraze i sve lijepo što vidim ovjekovječim putem fotoaparata – kazao je Danijela Crnički i dodaje.

-Fotografija ‘Ljubav u zraku’ nastala je u samom središtu Garešnice, a fotografirana je s mog balkona. Dvije rode preko puta moje zgrade su se našle u jednom ljubavnom plesu i našla sam se u pravo vrijeme na pravom mjestu i odlučila sam snimiti to njihovo udvaranje, taj njihov ljubavni ples koji je potrajao dobrih 30-ak minuta – kazala je Danijela.

Inače, svi ljubitelji fotografije, bilo da se radi o profesionalnim ili amaterskim fotografima bili su pozvani su da se prijave na ovaj natječaj. Cilj natječaja bio je pokazati detalj, motiv, posebnost svakog kraja Hrvatske.

Pristiglo je više od 780 fotografija, od kojih 22 najbolje postaju dio postava putujuće izložbe.

Za najbolju fotografiju natječaja izabrana je fotografija autora Mirka Hanžekovića iz Koprivničko- križevačke županije, naziva „Na kraju dana“. Drugoplasirana je fotografija „Bura“, Katice Mustapić, iz Zadarske županije, dok trećeplasiranu, „Magleno jutro na Korani“ potpisuje Dinko Neskusil iz Karlovačke županije.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!