Sabor objavio troškove zastupnika. Evo koliko je potrošila ekipa iz BBŽ-a…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Hrvatski sabor objavio je troškove zastupnika u periodu od 1. siječnja do 18. srpnja. Troškovi se ne odnose na plaće već za dnevnice, troškove automobila, hotele, stanovanje i drugo. 

Provjerili smo koliko su trošili saborski zastupnici iz Bjelovarsko-bilogorske županije. Naime, saborski mandat imaju četiri zastupnika iz BBŽ-a. Dario Hrebak (HSLS), Miro Totgergeli (HDZ), Damir Bajs (Fokus) i Vladimir Bilek (NZ), a najviše je potrošio bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak. 

Predsjednik HSLS-a Dario Hrebak  tako je imao 4805 eura troškova. Troškovi hotela su mu iznosili 1578 eura, aviona 2494, za dnevnice je dobio 683 eura i ostali troškovi su mu iznosili 49 eura. 

Hrebaka slijedi saborski zastupnik za češku i nacionalnu manjinu Vladimir Bilek koji je imao 3269 eura troškova. Tako je Bilek za dnevnice dobio 150 eura, naknadu za odvojeni život 738 eura, troškovi stanarine su mu iznosili 2.140 eura, automobila 151 eura, cestarine 16.8 eura, režije 27.4 eura.

Miro Totgergeli (HDZ) imao je 2.322 eura troškova i svi troškovi su za korištenja automobila. 

Najmanje troškova imao je zastupnik Damir Bajs (Fokus). Naime, Bajs je za troškove korištenja automobila dobio 761 euro. 

Inače, saborski zastupnici (njih 151) imali su 705 tisuća eura troškova u prvih pola godine. No, treba i napomenuti da troškovi nisu konačni jer nisu svi još obračunati. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!