Solarni paneli krase krov dječjeg vrtića “Palčica” u Rovišću

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ROVIŠĆE – Jedan od prioriteta Općine Rovišće zasigurno je briga o najmlađim mještanima što dokazuju ulaganjem u predškolski odgoj. Podsjetimo, Općina je potpuno opremila i uredila već rekonstruirani Dječji vrtić “Palčica”. Naime, vrtić je ove godine održao i Dan otvorenih vrata, ali i projektni dan u kojem su zaposlenici, djelatnici Općine i roditelji zajedničkim snagama uređivali dvorište i posljednje detalje na novom igralištu. Svi zajedno prihvatili su se posla, a sve s ciljem kako bi mališani imali idiličan smještaj, što van što unutar vrtića.

No, to je samo djelić nedavnih radova jer solarni paneli već neko vrijeme krase krov dječjeg vrtića. Pomoću panela, doći će do velike uštede električne energije. Za navedeni projekt prijavom na javni poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU kroz Program ulaganja u zajednicu, Općina Rovišće je ostvarila potporu u vrijednosti od 13.272,28 eura dok je ostatak sufinancirala sama Općina.

Tu sreći nema kraja za vrtićarce jer je u potpunosti uređeno te opremljeno već spomenuto dječje igralište. Primarni cilj izgradnje dječjeg igrališta je bio pružiti djeci sigurno mjesto za igru i učenje pri čemu svaki element igrališta – od klackalice, pješčanika do raznih postavljenih igrala ima svoju ulogu i svrhu. U dječje igralište uloženo je 81.088,61 eura, izgradnja i opremanje dječjeg igrališta sufinancirano je sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade u iznosu od 32.848,90 eura, a veći je dio financirala Općina.

Sretno dijete jednako je sretan roditelj, a dodatan razlog za sreću roditelji su imali u lipnju ove godine kada su bili oslobođeni plaćanja Dječjeg vrtića “Palčica”. Naime, Općina je ostvarila sredstva Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade temeljem javnog poziva za “Financijsku potporu za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2023. godini” zahvaljujući kojem su roditelji bili oslobođeni plaćanja vrtića.

Sve navedeno samo je nastavak ulaganja u djecu jer od 2018. godine u dječji vrtić u Rovišću uloženo je više od pet milijuna kuna. Brojna ulaganja i realizirani projekti pokazali su da je Općina Rovišće prepoznala važnost i odlučila investirati u predškolski odgoj kao ključnu strategiju za stvaranje prosperitetnije zajednice na radost svih. Sve za dječju radost i ugodno vrijeme u vrtiću.

FOTO: Općina Rovišće


PODIJELI S PRIJATELJIMA!