[FOTO] Bjelovarčani na Paklenici pomogli kod poroda turistkinje!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nevjerojatna priča stiže danas s Paklenice. Članovi bjelovarskog HGSS-a koji odrađuju ljetnu smjenu na obali pomogli su kod poroda strane turistkinje! Danas poslijepodne dežurni spašavatelji HGSS dobio je dojavi da je u lugarnici na Paklenici pozlilo ženi. Na teren je odmah krenula ekipa od petero dežurnih HGSS-ovaca, među kojima je bilo čak četvero Bjelovarčana – Branka Bakić, Siniša Atlija, Adela Ušanović, Jakob Janeš i Stevica Neralić.

-Žena je bila u lugarnici pa je nije bilo teško pronaći. Rekla je da mora na WC, otišla je onamo i rodila! Nakon toga smo mamu i bebu spustili do nosila, nakon čega su prevezene u zadarsku bolnicu. Imamo informaciju da su dobro – priča nam bjelovarska HGSS-ovka Branka Bakić koja na fotografijama koje su obišle zemlju u rukama drži bebu rođenu na Paklenici. Uz Bjelovarčane, kod zbrinjavanja rodilje i djeteta pomogli su dopročelnik službe Marko Rakovac, Danijel Lovrić i doktorica Dora Perinčić iz Opće bolnice Pula koja je, inače, ginekologinja.

Branka kaže kako je prvotni plan bio prevesti ženu i dijete u bolnicu helikopterom, no onda se ispostavilo da bi to predugo trajalo. Zbog toga su ih stavili na nosila i spustili do vozila. Unatoč dodatnoj otegotnoj okolnosti – nedostatku signala za mobitele, sve je, kažu Bjelovarčani, prošlo u savršenom redi i bez panike jer su spašavatelji obučeni i za ovakve situacije. Puno su im pomogli, kažu, i zaposlenici Nacionalnog parka Pakelnica

Kako neslužbeno doznajemo, novopečena majka je iz Luksemburga, a navodno nije ni znala da je trudna.

Foto: HGSS


PODIJELI S PRIJATELJIMA!