Bjelovarski profesor Glazbene škole zbog pedofilije osuđen na sedam godina zatvora!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Zlatko Subotičanec, umirovljeni profesor klarineta koji je radni vijek proveo u bjelovarskoj Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog, na Županijskom sudu u Bjelovaru nepravomoćno je osuđen na sedam godina zatvora zbog kaznenih djela povezanih s pedofilijom.

Konkretno, riječ je o teškom kaznenom djelu spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, odnosno spolnoj zlouporabi djeteta mlađeg od 15 godina.

Potvrdili su to danas sa suda našem portalu koji je ovaj slučaj prvi otkrio javnosti.

-U vezi Vašeg upita za informacijom o suđenju optuženom Zlatku Subotičanec obavještavamo Vas da je ovaj sud nakon provedenog postupka 14. srpnja 2023. godine donio nepravomoćnu presudu kojom je optuženi proglašen krivim zbog kaznenih djela iz čl. 166. st. 2 u vezi čl. 158. st. 5 i 1. i čl. 158. st. 6 u vezi st. 2 Kaznenog zakona te je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 7 (sedam) godina – stoji u odgovoru na naš upit sa Županijskog suda.

S obzirom da se Subotičanec u trenutku izricanja presude nalazio u istražnom zatvoru i bila mu je izrečena kazna zatvora dulja od pet godina, sukladno Zakonu o kaznenom postupku automatski mu je produljen istražni zatvor, pojašnjavaju na sudu.

-Napominjemo da je izrečena presuda nepravomoćna i da na istu stranke imaju pravo žalbe o kojoj odlučuje Visoki kazneni sud Republike Hrvatske – kažu na sudu.

Zlatko Subotičanec

 

Nakon prve presude vraćen na posao u školu

Podsjetimo, vijest o privođenju poznatog bjelovarskog profesora naš je portal prvi i jedini objavio prije godinu dana. Subotičanec je početkom srpnja 2022. završio u pritvoru zbog sumnji da je seksualno zlostavljao svoje učenice. Da u optužbama roditelja i djece ima istine, potvrdilo se u listopadu prošle godine, kada je Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru protiv njega podiglo optužnicu. Sud ju je prihvatio te je započelo suđenje koje je, zbog činjenice da su u slučaj uključeni maloljetnici, bilo strogo zatvoreno za javnost.

Javnost je u međuvremenu šokirala i informacija da je Zlatko Subotičanec ranije već osuđivan zbog kaznenih djela povezanih s pedofilijom. Nedugo nakon otvaranja istrage, našem portalu javila se bivša žrtva koja je još 2010. godine raskrinkala profesora klarineta te je on na sudu u Koprivnici uvjetno osuđen na uvjetnu šestomjesečnu zatvorsku kaznu zbog zlostavljanja učenica.

Unatoč tome, vraćen je na posao u školu gdje je ponovio gnjusno kazneno djelo. Mirovinu je dočekao u kolovozu prošle godine, u pritvoru u Bjelovaru.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!