Dječak pao s bicikla i zadobio ozljede glave! Nije imao zaštitnu kacigu, policija apelira na roditelje…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Jučer (nedjelja) poslije 20 sati, u Koreničanima (općina Đulovac), 12-godišnje dijete je zadobilo tjelesne ozljede u padu s bicikla.

Naime, kako izvještava PU bjelovarsko-bilogorska, dijete je upravljalo biciklom vozeći se drvenim mostom preko potoka. Dolaskom do sredine mosta izgubio je ravnotežu i pao s biciklom u korito potoka te pritom zadobio ozljedu glave zbog čega je prevezen u Opću bolnicu Virovitica gdje je zadržan na liječenju. Dijete za vrijeme vožnje nije na glavi nosilo zaštitnu kacigu koja bi zasigurno spriječila ozljeđivanje – naveli su iz PU bjelovarsko-bilogorske te apeliraju.

-Pozivamo i apeliramo prvenstveno na roditelje, koji trebaju biti ti koje će svojoj djeci savjetovati i poticati ih da za vrijeme vožnje na biciklu posebno kada su još mali, moraju nositi zaštitnu kacigu kako bi izbjegli upravo ovakve događaje u kojima se djeca ozljede.

Zakonom o sigurnosti prometa na cestama je propisano da biciklisti mlađi od 16 godina, kao i osobe koje se prevoze na biciklu mlađe od 16 godina moraju na glavi nositi zaštitnu kacigu.

Roditelji budite primjer svojoj djeci i savjetujte im da kaciga glavu čuva – naglasili su iz PU bjelovarsko-bilogorske.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!