[FOTO] Ulaganje u turizam: Županija iznajmljivačima dodijelila više od 86 tisuća eura!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Na predivnom imanju i izletištu pod nazivom ‘Na malenom brijegu’ u naselju Ribnjačka župan Marko Marušić u društvu direktora Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije Marcela Medaka potpisao je ugovore od dodjeli bespovratnih sredstava za projekte iz javnog poziva za podizanje kvalitete pružatelja usluga smještaja s područja BBŽ-a. 

-Evo završen je naš javni poziv koji je bio otvoren od 16. svibnja ove godine. Na raspolaganju je bilo 86.5 tisuća eura, imali smo 42 prijave, njih 38 je zadovoljilo potrebnu proceduru tako da smo danas potpisali ugovore s njih 38 i siguran sam da će na najbolji mogući način ta sredstva iskoristiti – kazao je župan Marušić i dodaje. 

-Sve je to s ciljem da se podigne kvaliteta smještaja, dobar dio njih će uložiti u ugradnju solarnih panela. Kada usporedimo prvih šest mjeseci prošle godine s prvih šest mjeseci ove godine, imamo 30 posto više noćenja i više dolazaka što jasno pokazuje kako turizam u našoj županiji napreduje – istaknuo je župan Marušić. 

Direktor turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije Marcel Medak rekao je sljedeće. 

-Mi smo putem javnog poziva odobrili 86.5 tisuće eura, ali isto tako subjekti su dužni isto toliko vlastitih sredstava uložiti. Znači, praktički se u smještajne kapacitete direktno ulaže 160 tisuće eura što je veliki novac. Većinom će ta ulaganja biti u dodatne sadržaje kako bi se gosti osjećali što zadovoljnije i samim time kako bi se na području BBŽ-a što duže zadržali – kazao je, između ostalog, direktor Medak. 

Domaćin potpisivanja ugovora bio je Vladimir Vlajnić, vlasnik izletišta ‘Na malenom brijegu’ i nositelj obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva. 

-Naše obiteljsko gospodarstvo se bavi od 2011. godine i registrirani smo kao izletište ‘ Na malenom brijegu’. Bavimo se i poljoprivredom i drago mi je da naše proizvode možemo ponuditi našim gostima. Dakle, od polja do stola, u pravom smislu riječi. Ova sredstva ćemo iskoristiti za proširenje naše ponude, dakle uredit ćemo saunu, jacuzzi. Dobili smo 4400 eura i to će nam dobro doći. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!