Rukometašice počele s pripremama, fokus se stavlja na Europu…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Rukometašice Bjelovara koje su prošle sezone osvojile odlično treće mjesto u prvenstvu pod budnim okom trenera Obrana, Prihića i Trajkovskog počele su s pripremama za novu sezonu.

Djevojke su visokim trećim mjestom izborile Europu gdje ih čeka HB Dudelange iz Luxemburga.

Inače, u novoj sezoni neće biti Magdalene Nikšić koja je prestala igrati rukomet i Lucije Ivande koja je otišla u ekipu Dalmatinke iz Ploča. No, zato su stigla tri pojačanja. Sara Krizmanić koja je stigla iz ekipe Zrinskog, zatim kadetska reprezentativka Lea Smiljanec iz Podravke i Ana Turk koja je također došla iz Podravke. 

-U novoj sezoni ćemo igrati brži i atraktivniji rukomet. Ukoliko ne bude povreda, mislim da ćemo ove sezone biti malo jači nego prošle sezone. Inače, uvijek tražimo nove izazove, ove godine smo se fokusirali na europsko natjecanje jer smo upali u malo slabiji kup zbog koeficijenata gdje nisu klubovi iz top liga pa idemo pokušati što dalje doći. Tu su klubovi s kojima se možemo boriti  neka nam to bude novi izazov. A u ligi se možemo boriti za treće mjesto jer nažalost takva je situacija. Između nas ostalih i naše dvije najbolje ekipe Lokomotive i Podravke, veliki je jaz, to je jednostavno  realnost – kazao je glavni trener Dario Obran. 

-Mi smo jedini prvoligaš u gradu i nadam se da će se kultura gledanja ženskog sporta promijeniti nabolje. Isto tako obećajem da ćemo dati sve da prođemo Dudelange i kako ćemo onda napokon odigrati europsku utakmicu kod kuće jer smo zbog financijskih razloga  prošlih godina uvijek igrali u gostima. Neka i naši ljudi osjete taj užitak – poručio je Obran


PODIJELI S PRIJATELJIMA!