Veliki uspjeh bjelovarskog CUK-a: Odobren europski projekt vrijedan 200 tisuća eura!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Centar za cjeloživotno obrazovanje i kulturu (CUK) objavio je da je od strane Kreativne Europe odobren novi i ambiciozni projekt pod nazivom “Razvojni centar kreativnih industrija”. Ovaj projekt je rezultat suradnje s partnerima – Razvojnim centrom Murska Sobota iz Slovenije i Udruženjem inženjera zaštite životne sredine.

Kreativna Europa je program EU-a namijenjen potpori europskim kulturnim i kreativnim sektorima. Program ulaže u aktivnosti kojima se jača kulturna raznolikost te odgovara na potrebe i izazove europskih kulturnih i kreativnih sektora.

CUK nositelj projekta

-S ponosom ističemo da će CUK biti nositelj ovog projekta, koji ima za cilj pružiti podršku pojedincima kreativcima koji žele svoje jedinstvene vještine i talente razvijati u smjeru poduzetništva i vlastite poduzetničke ideje. U fokusu projekta nalaze se tri važne grane održivog kulturnog turizma, mode i dizajna, te zanata. O čemu se radi u projektu “Razvojni centar kreativnih industrija”? Cilj nam je osnažiti kreativne pojedince kroz različite programe, radionice i mentorstvo kako bi mogli razviti svoje ideje u održive i profitabilne projekte. U suradnji s našim partnerima, koji donose bogato iskustvo i znanje, želimo pomoći kreativcima da stvaraju nove poslovne prilike i ožive kulturnu baštinu kroz suvremeni pristup. Ovaj iznimno važan trenutak za našu instituciju označava novu fazu kreativnosti, suradnje i promocije europske kulture.
Ova inicijativa će imati pozitivan utjecaj na lokalnu zajednicu, potičući kreativnost, inovacije i zapošljavanje u sektorima kulture i umjetnosti. Također, projekt će imati ključnu ulogu u promicanju europske kulturne raznolikosti i suradnje među zemljama – rekla je ravnateljica CUK-a Ivana Hrpalo i dodaje.

Vrijednost financijskih sredstava 200 tisuća eura

-U idućem razdoblju, CUK će redovito informirati javnost o napretku projekta, događanjima i mogućnostima sudjelovanja. Uzbuđeni smo zbog prilike koju nam pruža Kreativna Europe, te vjerujemo da će ovaj projekt imati dugotrajan i pozitivan utjecaj na kreativnu zajednicu. Hvala Kreativnoj Europe na podršci i povjerenju koje su nam pružili, kao i našim partnerima za sjajnu suradnju. Očekujemo izazove i radujemo se rezultatima koje ćemo postići zajedno. Ovaj ambiciozni projekt, čija je vrijednost odobrenih financijskih sredstava 200.000,00 eura, će nam omogućiti da još više potaknemo kreativne izraze, potičemo dijalog između različitih umjetničkih disciplina, te stvaramo prilike za razmjenu ideja i iskustava između organizacija – naglasila je Ivana Hrpalo, ravnateljica Centra za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!