U Novoj Rači završena “Snaga zajedništva III”, svi se nadaju skorom nastavku projekta

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U Novoj Rači održana je završna konferencija projekta “Snaga zajedništva III” Zaželi program zapošljavanja žena, čiji je nositelj Općina Nova Rača, a obuhvaća i žene i korisnike s područja Općina Šandrovac i Severin.

Voditeljica projekta, Martina Bedeković istaknula je važnost ovakvih projekata za mještane triju općina.

– Projekt je ukupno vrijedan 163.952 eura, a 15% novca osigurano je iz Državnog proračuna, dok je 85% osigurano iz Europskog socijalnog fonda. Cilj je bio poboljšati kvalitetu života starijih osoba, ali i zapošljavanje teže zapošljivih žena. Žene su korisnicima, svakodnevno kroz šest mjeseci, pomagale, ali ne samo kroz svakodnevne poslove, već su im pružale i emocionalnu potporu. Svaka žena imala je šest korisnika. Što se nastavka projekta tiče, perspektiva je obećavajuća, pa se nadamo da ćemo s novim projektom krenuti uskoro – pojasnila je.

Načelnik Općine Nova Rača, Darko Knežić zahvalio se svima na suradnji kroz projekt.

– Bilo mi je draže kad je bila početna konferencija, jer ovom završnom naši mještani ostaju bez potpore koju su do sad imali. Svi korisnici su bili zadovoljni s vama, sad zovu i pitaju kako će dalje, ali eto, nadamo se da će projekt krenuti dalje i to na duže vrijeme. Drago mi je da je uključeno dosta žena kojima očito nedostaje još malo do mirovine, pa mislim da kroz ovaj projekt možete zadovoljiti uvijete – rekao je Knežić.

-Ljudi su i više nego zadovoljni projektom, ostaje žal jer projekt završava, no vesele nas nove najave, u kolovozu će već biti objavljen novi projekt, no uz administrativne poslove, nadamo se da ćemo početkom iduće godine krenuti dalje s provedbom. Želimo svi da ovaj projekt što druže traje – rekao je načelnik Općine Šandrovac, Dario Halauš.

Projektom su zadovoljne i korisnice. Đurđica Baukovac iz Severina istaknula je kako će joj ovo popuniti potreban staž do mirovine

– Radila sam na projektu kroz sva tri “Zaželi”, imam dosta radnog staža i ovo mi puno znači do pred mirovinu. Korisnici će mi nedostajati, a i ja njima. Svi se nadamo skorom povratku, a ja ću se svakako opet javiti.

– Ovo mi je drugi projekt, imala sam šest korisnika i jako sam bila zadovoljna s njima. Oni me opet zovu da i dalje navratim do njih, što ja rado i napravim – rekla je Lukaš Ankica iz Nove Rače, a slično iskustvo ima i Ruža Ćuk iz Šandrovca.

– Ovo mi je drugi put da sam na projektu. Jako sam zadovoljna s njim jer mi još malo nedostaje do mirovine pa se svakako planiram javiti opet, na svoju radost, a i da korisnici budu zadovoljni – zaključila je.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!