Bjelovarčani spašavaju vikendice: Voda na Šoderici u 4 sata narasla 30 centimetara i još raste

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ne staje borba s vodom na Šoderici, jednom od omiljenih izletišta brojnih Bjelovarčana na kojem mnogi od njih imaju i vikendice. Svoju kuću ondje upravo brani i obitelj Vrhovnik, a kako otkriva Ivica Vrhovnik, voda je stigla na 15-ak centimetara od njihove obiteljske terase.

-Šoderica stalno raste, a iako s različitih strana dobivamo različite informacije, ono što vidimo na licu mjesta da je voda od 10 sati do sada narasla 30 centimetara i da još raste. Prognoze kažu da bi oko 15 sati trebala početi stagnirati, no vidjet ćemo kako će točno biti. Sada svi skupa gradimo zečje nasipe. Na terenu je hrpa ljudi – od različitih službi do vlasnika objekata, a koliko vodim, sve je zaista dobro organizirano barem na dijelu na kojem se nalazi naša vikendica. Nažalost, Šoderica je neprepoznatljiva, sve je potopljeno, no borimo se i nadamo se najboljem – kazao je Vrhovnik čiji otac pamti kako je početkom 60-ih godina voda bila čak i metar viša nego sada.

– Još uvijek je tadašnji vodostaj ostao zabilježen na mnogim terasama. Ono čega se ja sjećam je 2014. godina kada je vodostaj bio vrlo visok, ali ne ovako – otkrio je Vrhovnik.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!