Hrebak otkriva tko bi mogli biti budući stanari starog zatvora

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Dovršena je konstrukcijska obnova više starih povijesnih zgrada u užem središtu Bjelovara, a dok se čeka potpuna obnova koja bi trebala započeti ove jeseni, građani se pitaju koja će biti njihova buduća namjena. Dok oko nekih nedoumica nema pa je tako jasno da se Dječja knjižnica vraća u svoj stari prostor nakon obnove, još uvijek nije poznato tko će biti budući „stanari” zgrade starog zatvora. Ujedno, riječ je o zgradi kojoj je konstrukcijska obnova donijela najveću preobrazbu pa se već sada jasno vide njezini budući obrisi koji su, sudeći po komentarima na društvenim mrežama, oduševili Bjelovarčane.

– Ponosan što smo uspjeli povući 10 milijuna eura za konstrukcijsku obnovu, a vjerujem da će trebati barem još toliko novca za cjelovitu obnovi svih tih ljepotica u našem gradu. Sve one će s pravom nositi naziv „ljepotica” kada radovi budu okončani. Do sada su to bile ružne i prastare zgrade. Već se sada vide naznake kako bi to trebalo izgledati u budućnosti i koliko će one uljepšati centar našeg grada, ali i poslati poruku da brinemo o svojim starijim zgradama koje imaju povijesnu i kulturnu baštinu – naglasio je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak otkrivši čemu bi mogla služiti zgrada starog zatvora nakon dovršetka radova.

– Stari zatvor je naša povijesno-kulturna baština. Ona je nekada zaista bila zatvor, no to sigurno više neće biti. Razmišljali smo o tome da tamo smjestimo Tehnološki park jer nam stalno nedostaje ureda za IT sektor koji se budi u gradu. Međutim, vodimo i razgovore s našim konzervatorskim odjelom koji razmišlja o preseljenju u taj prostor, ali i razgovore s našom Biskupijom koja ima određene planove vezane uz muzejsku i konzervatorsku djelatnost. U svakom slučaju, sigurno je da će taj prostor imati javnu namjenu i da će stvarati dodatne vrijednosti – otkrio je Hrebak dodavši kako nijedna od zgrada koje se trenutno obnavljaju neće biti korištena u komercijalne svrhe.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!